top of page

Vybojované a zasloužené vítězství

Druhé mistrovské utkání týmu starších dorostenců na domácí palubovce se odehrálo v sobotu 3. října a původní čas začátku utkání v 16:00 hod. se musel z technických důvodů přibližně o 45 minut posunout. Už z předzápasové porady a rozcvičení bylo patrné, že všichni hráči jsou správně nažhaveni a jsou připraveni předvést výkony na hranici svých možností.


Sestava a branky: Bartoš, Veselovský – Homolka, Janata (11), Jína (4), Kubát (7), Líbal (8), Rajtr (1), Strnad M. (1), Strnad O. (1), Tůma (2)

V prvním poločase skvěle zachytal brankář Matěj Bartoš, který první gól inkasoval až v 8. minutě utkání, a to při přesilovce soupeře. Celkem hráčům z Mělníka za první poločas zlikvidoval 13 střel a měl velmi vysokou brankářskou úspěšnost (50%). Vzhledem ke třem neproměněným 7m hodům domácího týmu, několika úsekům hry v oslabení a osmi technickým chybám bylo poločasové vedení týmu Sokola Vršovice pouze jednogólové. Ve druhé půli domácí tým sice zvýšil střeleckou efektivitu (21 gólů), ale nedůraznou obranou ve středu hřiště, individuálními chybami při hře 1:1 a opět častou hrou v oslabení umožnil soupeři střílet snadné góly. I přes tyto nedostatky však všichni hráči příkladně bojovali, dřeli a dovedli utkání do vítězného konce.

Z prostoru brankoviště a svým pohledem zhodnotil utkání brankář Matěj Bartoš.

„Přestože se kvůli špatnému stavu povrchu musel začátek zápasu odložit, tak se nám podařilo udržet koncentraci a nastoupili jsme na soupeře s velkým odhodláním. Od první do poslední minuty byla v týmu úžasná energie a bojovnost, která rozhodla o vývoji zápasu. Jako brankář můžu říct, že kluci makali jak v útoku, tak v obraně, a to i přesto, že jsme hráli celkově 14 minut v oslabení. Bohužel i přes všechnu snahu nám ale soupeř nasázel hodně gólů a myslím, že budeme chtít do příštích zápasů zlepšit obrannou činnost. Co se nám naopak dařilo byla útočná část hry, kde si mělnický brankář nevěděl rady s našimi křídly, pivoti vyhrávali osobní souboje a dělali tak prostor spojkám, které pak s vysokou úspěšností mohli střílet. Chtěl bych ocenit výkon Karla Líbala, Vojty Janaty a Vojty Kubáta, kteří společně nastříleli přes dvacet branek a drželi nás celou hru. I když to bylo velmi vyhrocené utkání, celý tým vydržel hrát koncentrovaně a disciplinovaně a plnil stanovenou taktiku a řídil se radami trenéra. Rozhodně jsme za tu hodinu udělali dost chyb, ale nikdy jsme to nevzdali a bojovali jsme dál. Každý hráč na tom hřišti nechal úplně všechno, a i díky tomu jsme ty 2 body nakonec dokázali urvat“.

V rámci 4. kola vyjíždějí 11. 10. 2020 starší dorostenci na půdu soupeře z TJ Elektro-Praga Jablonec n.N..

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page