top of page

Starší dorostenci: Utkání jako noc a den

Dva rozdílné poločasy předvedli starší dorostenci ve svém dalším mistrovském utkání, které se uskutečnilo v neděli 27.09.2020 v hale Lokomotivy Vršovice.

První poločas utkání odehráli hráči bez energie, bez agresivity, bez střelecké efektivity, bez týmového pojetí a se spoustou individuálních chyb jak v obraně, tak i v útoku.

Naopak ve druhém poločase byla k vidění řada pěkných akcí, spolupráce s pivotem, úspěšná střelba ze spojek i křídel, ale hlavně důrazná, obětavá a týmová hra v obraně, při které si hráči vzájemně dokázali vypomáhat. A velmi důležitá byla taky pozitivní energie, kterou hráči i za nepříznivého stavu dokázali ze sebe vydat, a i díky ní byli ve druhém poločasu lepším týmem a svému soupeři vstřelili za poločas 17 gólů.

Hodnocení utkání z pohledu hráče připravil Matěj Strnad, střední spojka a „playmaker“ týmu.

„Zápas pro nás nezačal moc dobře. Dělali jsme spoustu chyb v útoku kvůli naší snaze o rychlé dotažení se na soupeře, který nám ze začátku utkání utekl o pár gólů. Ale největší problém byl v obraně, kde jsme dostali důvěru od trenéra a mohli jsme si vybrat jakou obranu budeme hrát. Vybrali jsme si obranu, při které naše pravé křídlo bránilo osobně soupeřovu levou spojku. Zbytek hráčů bránilo normálně na šesti metrech. Bohužel nám tento styl obrany nevyhovoval a dostali jsme hodně gólů z křídel. Do druhé půlky jsme nastoupili za nepříznivého stavu 20:10 pro domácí, ale byli jsme odhodláni vyhrát alespoň druhý poločas utkání, a to se nám podařilo. Náskok soupeře jsme stáhli na 6 gólů, ale poté přišla část zápasu, kdy to vypadalo jako by pan rozhodčí začal nadržovat soupeři. To se vůbec nelíbilo našemu trenérovi, který za svůj protest, při kterém se domáhal spravedlnosti, obdržel trest na dvě minuty. Zápas ukončil hvizd rozhodčího za stavu 35:27.

Nakonec bych rád poděkoval mladším dorostencům, kteří přestože už za sebou měli jeden náročný zápas v Mostu, tak nám přijeli pomoci, Vojta Müller, Jan Karnet, Tomáš Mikšovský a Martin Veselovský. Také nesmím zapomenout na velmi dobrý výkon našeho kapitána Vojty Janaty, který vsítil rovnou 7 gólů. A díky patří i našemu trenérovi, který s námi neztrácí trpělivost a o poločasové pauze nás nabudil k lepšímu výkonu a také proto jsme ze hřiště nemuseli odcházet s hlavou dolů.“

Sestava a branky: Bartoš, Veselovský – Alger, Homolka (5), Janata (7), Jína, Karnet (2), Kubát (4), Líbal (3), Mikšovský, Müller (2), Rajtr (1), Strnad M. (3), Strnad O., Tůma.

V dalším kole přivítají starší dorostenci v domovské hale Heroldovy sady v sobotu 3. 10. 2020 od 16:00 hodin soupeře z Házené Mělník.

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page