top of page

Žákovská liga zatím přinesla starším žačkám celkově 19 bodů a 14 místo v tabulce

Předposlední kolo Žákovské ligy jsme odehrály na hřišti v Čakovicích, které posloužilo jako provizorní domácí zázemí Kobylisům. V hale se nesmělo lepit a bylo vidět, že míč je kulatý a bez lepidla i klouže. Všechny týmy však na tom byly stejně a tak technické chyby byly jasným problémem všech.

Hned na úvod jsme sehrály sokolské derby s Kobylisy. Zápas to nebyl vůbec pěkný a my se přizpůsobily hře soupeře. Naštěstí kobyliské hráčky nevyužívaly našich chyb a tak náš náskok pomalu narůstal. Skoro všechny branky jsme dostaly buď z náskoku z 6 metrů či ze sedmimetrových hodů. Bohužel toto vše pramenilo z nedůrazné obrany někdy až laxní. A to ještě Anča Kantorová v bráně nějaký náskok chytila. Nakonec derby vyústilo v náš prospěch .

Ve druhém zápase nás čekal Písek A. V tomto zápase nám holky předvedly, že umí bránit, bojovat i útočit. První poločas skončil remízou. Vstup do druhé půle nám vyšel, dostaly jsme se do 2 brankového vedení, pak přišla slabší chvilka a soupeř nám utekl na rozdíl 5 branek. Poté jsme opět začaly hrát a rvát se o dobrý výsledek, ale času již bylo málo a prohra o 2 branky nás velice mrzela.

Dalším soupeřem nám byl lídr tabulky Strakonice. V této sezóně jsme si nimi již několik pěkných zápasů odehrály a tak namlsáni dobrým výkonem z předchozího zápasu jsme očekávaly další bojovné utkání. Hned ve druhé minutě nás holky však nemile překvapily. Vůbec se jim nechtělo hrát a ani po prvním time outu a důrazné domluvě se holky nevzpamatovaly, proto opory týmu tento zápas více méně proseděly na lavičce. Holky z lavičky v tomto zápase byly určitě platnějšími hráčkami. Nejlepší hráčkou byla Nikola Jiříková, věkem ještě mladší žákyně.

Posledním soupeřem nám byly hráčky Astry. Úvod zápasu nám ukázal, že holky se vzpamatovaly. V tomto zápase excelovala Kačka Baštová v bráně, která překvapovala nejen hráčky Astry, ale i všechny přítomné v hale. Holky si během zápasu hodně zastřílely. Některé úspěšně a jiné sice neproměňovaly, ale zato sbíraly zkušenosti. V obraně jsme byly opět dost laxní a nedůrazné, i tak jsme další pražský celek porazily.

Stále dokola opakujeme, že každý zápas je důležitý a vždy se hraje od začátku do konce, ale občas se bohužel holky tváří, že tomu ne zcela rozumí …… až porozumí či se jim bude chtít poslechnout, až obrana bude vždy stejně důrazná, až se vždy bude hrát naplno a až se vždy bude bojovat, dostaneme se ještě dál, než jsme. Herní stránka se evidentně stále zlepšuje, jen je potřeba trochu doladit projev. Po pěti kolech se pohybujeme ve středu tabulky, na 14. místě se ziskem 19 bodů.

Další – a poslední příležitost ukázat co v nás je, dostaneme 11.5. v Ivančicích, kde se pokusíme dotáhnout do konce cíl sezóny (získat v průměru jeden bod na zápas a udržet střed tabulky), který pro nás ještě není ztracený. Mimo soutěž nás samozřejmě čeká ještě PHC, na který se poctivě připravujeme a moc těšíme. :-)

Sestava a branky: Kantorová, Baštová Kateřina – Víšková1 , Baštová Veronika 6, Brezová 22, Šillerová 2, Škarohlídová, Drtinová 3, Bartůňková 21, Zemanová 9, Jiříková 4, Tučková 1, Kmentová 7, Dobšová 4

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page