top of page

Starší žačky z Písku přivezly 7 bodů do ŽL

V sobotu 9. 3. jsme odehrály již 4. kolo žákovské ligy, tentokrát nás cesta zavedla do Písku. Vzhledem k naším výsledkům třetího kola (ze Zlína jsme nepřivezly ani bod), byl cíl jasný – získat co nejvíce bodů.

Na úvod nás čekal tradiční soupeř tohoto roku, a to tým Slavia Praha. Všechny letošní zápasy byly doposud velmi vyrovnané, bojovné a celkem i dost tvrdé. A tak se to dalo očekávat i od zápasu v žákovské lize. Očekávání se začala naplňovat hned od prvních minut. Na hráčkách obou družstev byla vidět chuť a bojovnost a bylo jen otázkou, kdo nakonec odejde šťastnější. V prvním poločase jsme měly mírně navrch. I přesto nás trápily spousty technických chyb a v defenzivě křídla, která nám dělala veliké problémy. Do druhého poločasu jsme vstoupily s dvoubrankovým vedením a také s tím, že musíme zlepšit obranu, nedělat tolik technických chyb a nepřestávat hrát aktivně. Úvod druhého poločasu jsme těžce nezvládly a z dvoubrankového vedení bylo najednou jedno až dvoubrankové manko. Holky však nic nevzdávaly a nepřestaly bojovat. Dokonce jsme zvládly i přes minutu hru ve 4 proti 6 a s trochou pověstného štěstíčka jsme i v tomto počtu hráček na hřišti vstřelily branku. Po uplynutí celého času, tedy 36 minut, svítilo na časomíře skóre 14:14. Šanci vstřelit ještě rozhodující branku dostala naše Michaela Brezová ze střílené devítky. Její rána ale letěla pouze těsně nad brankovou konstrukci. Se Slavií jsme se tedy rozešly smírně a řekněme si, že dělení bodů v nejdůležitějším derby roku je to nejspravedlivější, co se s ohledem na sezónu mohlo stát. Navíc bod s aktuálně druhým celkem tabulky ŽL potěší vždycky J.

Druhým soupeřem nám byl tým z Velkého Meziříčí. Zápas to nebyl vůbec hezký. Aby vůbec vyvíjely nějakou aktivitu, musely jsme holky neustále popohánět. V tomto zápase se jim hrát vůbec nechtělo. Hodně jsme se přizpůsobily hře soupeře. I tak jsme od začátku vedly a zápas dotáhly do vítězného konce po veliké přestřelce, kdy za 36 minut hry padlo vysokých 48 gólů – 28:20 pro Vršovice.

Dále nás čekal Mělník. Holkám jsme říkaly, že nechceme, aby se opakoval výkon z předchozího zápasu. Bylo to sice o něco lepší, i tak jsme se ale nevyvarovaly spousty chyb, které soupeř ne vždy trestal. Jiná a zkušenější družstva by ale naše chyby jistě trestala, a tak by s tímto přístupem a herním projevem dospělo jistě k prohře. Z tohoto zápasu si ale dva body po výsledku 26:18 odnášíme.

V posledním zápase jsme se střetly s domácím Pískem „B“. Pod názvem Písek „B“ se skrývají hráčky ročníku 2005 a mladší, které jsou velmi houževnaté a které už letos potrápily i velké favority žákovské ligy. Hrají tvrdou hru a v útoku hodně spoléhají na rychlé proskoky, případně sedmičky vznikající ze špatné obrany těchto akcí Věděly jsme, že to nebude jako zápasy předtím a po dvou lehčích zápasech jsme holkám vštěpovaly, že nyní musíme makat od začátku a to naplno. Hned v úvodních minutách jsme se o tom přesvědčily. Celý zápas jsme měly mírně navrch, ale o výsledek jsme se strachovaly až do konce. V obraně jsme nebyly až tak důrazné a z toho pramenily sedmimetrové hody, kterých bylo proti nám až neskutečných 11. Ač holky v obraně polevily, činila se Anička Kantorová v bráně, která z 11 nařízených sedmimetrových hodů hned 5 chytila. Nakonec jsme si odnesly vítězství 22:20.

Sečteno podtrženo z Písku jsme si odvezly krásných 7 bodů. Po čtyřech odehraných kolech se ziskem 15 bodů kotvíme přesně v polovině tabulky – na 13. místě z 25. Herní projev se zlepšuje a na každé hráčce zvlášť je vidět velký pokrok. Ještě to chce ukočírovat občasné rozmary a bude snad ještě lépe J. Každým dnem si potvrzujeme, že když se chce a bojuje se, spěje to k úspěchům. Šanci zabojovat o další body budeme mít 6. 4. v Čakovicích, kde pořádají 5. kolo pražské Kobylisy. Zde poměříme síly nejen s rivalkami z Kobylis, ale také z Astry, Písku „A“ a také s aktuálním leaderem tabulky, družstvem HBC Strakonice. Nebudete-li mít lepší plány, určitě do Čakovic zavítejte, bude na co koukat, bude o co hrát a holky si jistě podporu zaslouží!!

Sestava a branky: Kantorová, Baštová Kateřina – Víšková 2, Baštová Veronika 5, Brezová 27, Šillerová 8, Škarohlídová, Drtinová 1, Bartůňková 20, Zemanová 14, Jiříková 1, Tučková 3, Kmentová 7, Májová 2

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page