top of page

Tři vteřiny před koncem přišel vysněný vítězný gól

Další dvě utkání v prvoligové soutěži žen za sebou má A-tým žen. Ty v sobotu 2. 3. 2019 zajížděly na zápas do Havlíčkova Brodu. Zápas byl však byl po všech stránkách úplně nepovedený: „Neproměňování vyložených šancí, ne moc dobrá obrana, zranění brankářky. Byl to jeden z těch zápasů, o kterých se nechce ani moc mluvit, a na který je potřeba brzy zapomenout,“ vrací se v ohlédnutí za druhým jarním zápasem trenér Sychra.

Úplně jiný výkon předvedly Vršovičanky v neděli 10. 3. 2019 na domácí půdě v Heroldových sadech, kam dorazily v rámci 14. kola soupeřky z Jindřichova Hradce.

Celé utkání bylo velmi rychlé a vyrovnané, po většinu času však vedly naše ženy, které třikrát utekly do tříbrankového náskoku, ale pokaždé o něj přišly. Vyhrocený zápas plný nervů nabízel krásnou podívanou pro fanoušky, vždyť celkem třináctkrát jedno či druhé družstvo vyrovnalo. Hostující tým se do vedení dostal pouze dvakrát, ale i tak mu to stačilo na poločasové vyrovnané skóre.

Druhou polovinu utkání si už Vršovičanky od první chvíle hlídaly a nedovolily jindřichohradeckým házenkářkám ujmout se vedení. Ty se však nevzdávaly a rvaly se o každý míč, naštěstí se jim však nedařilo proměňovat, nejen proto, že vršovická brankářka Lucie Průchová podávala skvělý výkon.

Dramatická koncovka, kdy jindřichohradecká Sabina Jasanská vyrovnala na 26:26 nenechala klidné fanoušky v hale ani samotnou lavičku Vršovic. Naštěstí byl míč v závěrečném útoku na naší straně čehož perfektně využila Nikola Motejlová a tři vteřiny před koncem utkání poslala Vršovičanky do vedení.

„Věděli jsme, že už je potřeba vyhrát a vybabrat se ze všech nepříjemností. Zápas byl velmi bojovný, v rychlém tempu. Většinu času jsme vyhrávali, ale nikdy ne dost, abychom mohly být uklidněné. V tomto vyhroceném utkání, kdy byly v sázce i trenérovy vlasy. 😊 Nás velmi podržela Lucka Průchová v bráně a s 9 brankami Tereza Kadeřábková a 8 brankami Aneta Hainzlová, která u nás hostuje z Pardubic. Je vidět, že už se aklimatizovala a zapadla do naší hry,“ hodnotí vítězné utkání vedoucí družstva Kateřina Švůgrová a i za trenéra dodává: „Musíme pochválit všechny hráčky, lavička výborně fandila, všechny daly do utkání všechno, což dokazuje i fakt, že jsme u některých viděli i slzičky štěstí.“

Další utkání čeká na Vršovičanky 16.3. od 14:30, kdy se postaví soupeřkám z HC Plzeň.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page