top of page

Hodnocení turnaje ZORNO cup 2019

Ve dnech 1. - 3. 2. jsme se zúčastnili kvalitně obsazené turnaje na půdě Slovenska v blízkosti Bratislavy. Odjezd byl naplánován na pátek 1.2 vlakem v 5:50 z hlavního nádraží v Praze a návrat se uskutečnil 3.2 ve 22:09 na stejném nádraží.

Za realizační tým jsme doufali, že tento kvalitně obsazený turnaj bude hráče motivovat k pozitivním výkonům, to se bohužel alespoň v pátek nestalo. V tento den jsme hráli 3 zápasy ve skupině, bohužel ve všech jsme propadli. Zápasy jsme prohrávali na technické chyby a i nasazení hráčů nebylo takové, jaké jsme sledovali v podzimní části soutěže. Utkání se hrála na 2x17 minut a hlavně bez možnosti time-outu, což se ukázalo v některých pasážích hry jako klíčový moment, kdy jsme nemohli hráče uklidnit a celý obraz naší hry změnit.

Pátek 1.2

1. zápas ve skupině

Házená TJ Sokol Praha Vršovice vs. Strojár Malacky - 14:17 (6:7)

Z pohledu výsledků to byl náš nejlepší zápas v základní skupině proti celku, který hrál v domácí hale. O vítězství jsme přišli kvůli nepřesný nahrávkám a technickým chybám, kdy jsme lehce darovali míč soupeři.

2. zápas ve skupině

Slavoj Trebišov vs. Házená TJ Sokol Praha Vršovice - 21:10 (8:3)

Jednoznačně nejhorší zápas na turnaji. Bez nasazení, velké množství technických chyb, špatné přihrávky, mizerná střelba. Bohužel nám v tomto zápase ani nezafungovala naše obrana.

Více bychom se raději k zápasu nevyjadřovali.

3. zápas ve skupině

HC Dukla Praha vs. Házená TJ Sokol Praha Vršovice - 22:10 (9:7)

Po domluvě hráčům se již začalo blýskat na lepší časy. V prvním poločase jsme dokázali s budoucím vítězem turnaje a vedoucím celkem 1. ligy starších dorostenců držet krok. V druhém poločase se bohužel začali projevovat značné individuální rozdíly mezi hráči soupeře a naším týmem a výsledné skóre je možná až příliš kruté. Za nás rozhodně pochvala za první poločas, druhý poločas je jasný ukazatel, kde musíme zapracovat v rámci tréninků.

Sobota 2.2

o 5-9 místo

HC Tatran Stupava vs. Házená TJ Sokol Praha Vršovice - 17:15 (10:8)

K tomuto zápasu konečně kluci přistoupili zcela jinak, než předchozí den. Velmi dobře fungovala obrana a v útočné fázi jsme zbytečně nekombinovali, což byl předešlý den náš velký problém. Kluky jednoznačně musíme pochválit, i když jsme nakonec prohráli. V koncovce nám chybělo trochu štěstí a bohužel jsme nakonec prohráli s domácím celkem, který turnaj pořádal.

Neděle 3.2

o 7 místo

Házená TJ Sokol Praha Vršovice vs. HKM Šaľa - 21:16 (13:7)

V tomto zápase byl cíl jasný, konečně na turnaji vyhrát. To se nám nakonec podařilo a skončili jsme na 7. místě z 9 mužstev. Celý průběh zápasu byl v naší režii a konečně jsme se po celou dobu zápasu prezentovali házenou, kterou hráči předváděli v podzimní části.

Celkové hodnocení turnaje je lehce rozporuplné. Pochvalu si zaslouží vcelku stabilní výkony brankařů a obrany. Musíme ovšem zapracovat na přechodové a útočné fázi, kde jsou rezervy. Rozhodně musíme zlepšit stabilitu výkonů, bez těchto změn nemůžeme pomýšlet na to, že bychom jarní část úspěšně dovedli na postup do 1. ligy. Pevně věříme, že hráči načerpali jak zkušenosti proti prvoligovým týmům z České republiky a Slovenska, ale také si uvědomili chybějící dovednosti, které se mohou získat pouze pravidelným tréninkem.

Rádi bychom poděkovali pořadatelům, rozhodčím, soupeřům, všem kteří se na turnaji podíleli a také oddílu našeho mužstva, který nás podpořil.

Celkové pořadí:

1. HC Dukla Praha

2. PEPINO SKP Frýdek-Místek

3. Strojár Malacky

4. HBC Jičín

5. HC Tatran Stupava

6. Slavoj Trebišov

7. Házená TJ Sokol Praha Vršovice

8. HKM Šaľa

9. HC Lokomotíva Vršovice Praha

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page