top of page

Podzimní část a zimní příprava v podání Staršího dorostu

Pro tento soutěžní ročník se po dlouhé debatě nově založil starší dorost Sokola Vršovice, který je dle mého názoru nezbytným pro budoucí fungování mužské složky a zakomponování mladých hráčů do "A" a "B" týmu. Této koncepci částečně odpovídala i příprava družstva, která pokračovala v podzimní části a bude pokračovat i v jarní části soutěže. Část tréninkový jednotek je sloučena s mužskou složkou v hale. V této sezoně přibyla oproti předchozím ročníkům 2x týdně posilovna zaměřená na sílu a koordinaci těla, výsledky jsou na hráčích viditelné s každým dalším tréninkem.

Krátce k samotné přípravě, která neprobíhala dle představ. Plánování soustředění začalo později vzhledem k debatě o založení staršího dorostu. Z tohoto důvodu nebyla účast některých hráčů ideální (vzhledem k naplánovaným dovoleným s rodiči a domluveným brigádám) a bohužel se nám nepodařilo odjet na soustředění do Třeboně vzhledem k nízkému počtu hráčů. Z tohoto důvodu jsme vícefázové tréninky absolvovali v domácí hale. Musím ovšem pochválit hráče, kteří ve větším míře přípravu absolvovali a ty, kteří i přes částečnou absenci dokázali tréninkové manko dohnat.

Z podzimních zápasů nás rozhodně mrzí prohra v prvním zápase s Úvaly, částečně to ovšem lze přikládat k nerozehranosti hráčů. Až na pár momentů byly výkony v podzimní části pozitivní a v řádě případě i divácky atraktivní. Rozhodně potěší vyhraná obě pražská derby a přezimování na první místě tabulky. V jarní části nás ovšem čeká mnohem těžší úkol, jelikož většinu zápasů hrajeme na půdě soupeře. Já jsem ale přesvědčen, že kluci k němu zodpovědně přistoupí a zvládnou ho.

Jmenovat nejlepšího hráče za podzim nelze, jelikož kluci hrají jako tým (spolehlivě pod vedením svého "kapitána") a nelze říci, že bychom měli vyloženě jednoho lídra. Snad mohu pouze podotknout, že máme v týmu prozatím nejlepšího střelce 7m hodů a také největšího gaunera mezi trestanými hráči (na tom ovšem musíme zapracovat, tento údaj se nám trenérům moc nezamlouvá).

V přípravě na jarní část pokračujeme v tom, co jsem započali v létě minulého roku, tedy zlepšování koordinačních a silových dovedností + nácvik šablon v útočné a obranné činnosti. Pravidelně hrajeme řízená utkání proti mužům v rámci společných tréninků.

Rád bych poděkoval rodičům, kteří nám pomáhají zajišťovat dopravu na venkovní zápasy a pravidelně chodí fandit. Nesmím rozhodně zapomenout na našeho "dvorního" fotografa pana Pavla Šmejkala, který nechyběl ani na jednom zápase, odkazy na jeho rozsáhlý foto koutek naleznete níže. Také chci poděkovat samotným hráčům a doufám, že jsou s tréninkovými jednotkami spokojeni a baví je trávit čas házenou.

Pevně věřím, že v jarní části budeme bojovat stejně jako na podzim a na konci sezony dodržíme náš cíl, postup do 1. ligy!

Fotogalerie z jednotlivých zápasů podzimní části sezony najdete níže:

Za realizační tým: trenér Lukáš Pína

Foto: Pavel Šmejkal

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page