top of page

Soutěž je dlouhá a my ji máme dobře nastartovanou, říká trenérka Karolina Kuprová

Ještě před koncem roku 2018 v rozhovoru pro náš web zhodnotila výkony svých svěřenkyň trenérka starších žaček Karolina Kuprová, která přidala i týmové přání pro širší házenkářskou veřejnost, „Za celý tým starších žákyň mi dovolte popřát Vám všem krásné svátky plné pohody, radosti a odpočinku. Do roku 2019 přejeme spoustu jak sportovních, tak i životních úspěchů. Děkujeme za podporu, kterou jste nám v letošním roce projevovali a doufáme, že i na dále zůstanete s námi!“

Karolino, jak hodnotíte výkony družstva po první polovině základní části?

Pokud mám zhodnotit první polovinu sezóny, musím začít domácím vršovickým turnajem. Ten byl z herní stránky z naší strany naprosto strašný a vnukl nám myšlenku, že nás letos nic skvělého nečeká. První kolo pražského přeboru se neslo v podobném duchu. Hned v dalším kole, již v takzvané „A“ skupině, jsme hned v prvním zápase porazily rivala z pražské Slavie a dokázaly samy sobě, i ostatním, že můžeme (a umíme) hrát rychlou a na pohled hezkou házenou.

To, že s odhodláním a bojovností nejdál dojdeš jsme si ověřily v kvalifikaci na ŽL, na kterou jsme odjely bez brankářské opory. Kvalifikaci jsme zvládly, cíl podzimu byl tedy do puntíku splněn.

První kolo ŽL už máme také za sebou – v prvním kole jsme si připsaly 4 body! Mohlo sice být lépe, ale soutěž je dlouhá a pokud budeme dál makat, může se to jen zlepšovat.

Je podle vás tabulka vyrovnanější než v loňské sezóně?

Měla jsem šanci do této chvíle z 25 účastníků ligy vidět zhruba 18 a připadá mi, že letos soutěž bude vyrovnanější než loni. ŽL má ale krásné specifikum v tom, že se hraje jedno kolo za měsíc, každé družstvo je kolo od kola jinačí a zkušenější a na vítězství existuje pouze jeden pokus. Stát se může cokoliv.

Který ze zápasů podzimní části vám udělal největší radost?

Na mysl mi přichází dva zápasy. Jeden je zmiňované derby se Slavií. Druhým zápasem je kvalifikační utkání proti Mostu. A ten byl asi ten „nejradostnější“. Skončil remízou, i když jsme na ruce měly výherní míč – holky ale dokázaly udržet nervy na uzdě, zběsile nevystřelily a udržely si důležitý kvalifikační bod.

Co bylo největším zklamáním podzimu?

Napadají mě 3, 4 zápasy.. Jsou to ty chvíle, kdy se soupeř rychle dostane do vedení a pro nás zápas končí, i když zdaleka není rozhodnuto.. To je pro mě velké zklamání. Každý zápas má určenou hrací dobu a dokud nezazní závěrečná siréna, je potřeba neházet ručník na hřiště.

Nejlepší hráčka/hráč podzimu z vašeho pohledu?

Jmenovat nebudu, chtěla bych pochválit všechny hráčky od předem daných tahounek po skoro úplné začátečnice, které se začínají aktivně zapojovat a získávat důvěru nás trenérek. Na všech holkách je vidět, že rostou každým okamžikem a to si pochvalu zaslouží. Ještě sem tam odbourat nějaký ten pubertální výjev... 😊

Jaká v týmu panuje nálada?

Myslím, že letos nejlepší jaká může. Holky prokazují, že nejsou tým jen v rámci hrací doby na hřišti, ale i mimo něj a to je podle mě to nejdůležitější. Pokud se táhne za jeden provaz, s odhodláním a bojovností se dají dělat zázraky.

Sice nějaké to oblačno jsem už zaznamenala, ale doufám, že to už si holky vyříkaly a máme to za sebou.

Chystáte s týmem nějakou společnou oslavu Vánoc?

Určitě chystáme, i když tak trošku netradičně 😊. Ježíšek k nám přijde až 12. ledna, kdy doma hrajeme 2. kolo ŽL a večer bude spousta prostoru na posezení s hráčkami i rodiči.

Čeká nás dlouhá zimní pauza. Čemu se budete věnovat v zimní přípravě a kdy začíná?

Nás bohužel nečeká v podstatě žádná zimní pauza, natož dlouhá. Poslední trénink letošního roku nás čeká v úterý 19.12., první v roce 2019 pak 3. ledna. O víkendu 5.-6. ledna už absolvujeme společně s našimi staršími žáky turnaj v Třeboni a o týden později, 12. 1., nás v domácí hale čeká zmiňované 2.kolo ŽL. Plán na lednové tréninky je jasný. Vyběhat cukroví a pořádně zamakat na obraně, která je pro nás pověstnou Achillovou patou.

Jaký máte cíl pro jarní část sezony?

Samozřejmě uhrát co nejlepší výsledky v ŽL. Z dlouhodobého hlediska to je pak bezesporu pozvednutí individuálních schopností hráček, aby byly příští sezónu schopné důstojně nastoupit do dorostenecké ligy.

Jaký je váš osobní házenkářský sen?

Takhle před Vánocemi si nechám své utopické sportovní cíle pro sebe 😊. Přeji si hlavně to, aby házená – a to nejen ta ve Vršovicích – nacházela spoustu nových nadšenců.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page