top of page

Cíl pro jaro? Aby nás házená těšila a bavila, zní z týmu starších žáků

Jako dobře seštelovaný stroj šlapal v podzimní části sezony tým starších žáků Sokola Vršovice, který vede široký a sympatický realizační tým ve složení Karel Černý, Dan Malát a Václav Brdek. Důkazem toho je nejen kvalifikace do Žákovské ligy, ale především prvních 5 bodů, které starší žáci přivezli z Lovosic, kde se konalo 1. kolo této celorepublikové soutěže.

Jak dosavadní výkony svých svěřenců hodnotí trenér Václav Brdek se dozvíte v rozhovoru níže.

Václave, jak hodnotíte výkony družstva po podzimní sezoně?

U starších žáků je situace poněkud specifická. Pokud jde o pražskou soutěž, v jejímž rámci jsme po podzimu obsadili druhé místo, panuje víceméně spokojenost, jak s umístěním, tak i ve velké většině případů s předvedenou hrou. Ještě důležitějším momentem podzimu však byla kvalifikace do celostátní soutěže – do Žákovské ligy. Tu jsme také zvládli velmi dobře. Kvalifikační turnaj v Českých Budějovicích jsme vyhráli a do ŽL postoupili. Také v jejím prvním kole (9. 12.) jsme se neztratili, když jsme z osmi možných získali pět bodů. Velmi si ceníme vítězství nad Lovosicemi i remízy s Talentem Plzeň, i když v tomto případě jsou naše pocity trochu smíšené – ještě 30 sekund před koncem jsme o gól vedli.

Který tým je pro vás letos pozitivním překvapením a naopak?

Ten náš, i když je nám jasné, že otázka byla myšlena trochu jinak.

Který ze zápasů podzimní části vám udělal největší radost?

Je to asi zápas prvního kola Žákovské ligy s Lovosicemi.

Co bylo největším zklamáním podzimu?

My jsme na podzim příliš zklamání nezažili, možná jen, že jsme nedokázali v pražské soutěžit „ukrást“ alespoň jeden bod Dukle „A“.

Nejlepší hráč podzimu z vašeho pohledu?

U nás je to těžké hodnotit, je nás velmi málo a velký posun udělali všichni. Pokud bychom u jednotlivců hodnotili neutuchající (až motorovou) energii a tah na bránu, pak nejlepším hráčem byl určitě Vojta Müller, pokud hodnotíme vynikající přehled a často až geniální přihrávky, pak padne jméno Marka Stoklasy, v obraně skvěle „tvrdil muziku“ Honza Karnet, na střední spojku přinesl klid Tomáš Mikšovský (a také realizoval hodně „trháků“) a i všichni ostatní se velmi snažili a udělali značný osobní pokrok (z mladších kluků bychom rádi vyzvedli Míru Poupu, ale příliš pozadu nezůstávají ani Adam Lojík a David Janíček). V neposlední řadě chválíme i brankáře, kteří nejsou ve snadné pozici, ale velmi se snaží (Martin Veselovská a Karel Štegl). Rádi bychom pochválili i Marka Vajlíka – především za velikou snahu, se kterou se snaží dohnat kluky v kvalitě házenkářského projevu.

Jaká v týmu panuje nálada?

Doufáme, že dobrá. Měla by být dobrá.

Chystáte s týmem nějakou společnou oslavu Vánoc?

Pokud se za oslavu Vánoc dají počítat dva poslední tréninky, které budou zaměřeny a rozvoj fyzické kondice, pak ano.

Čeká nás dlouhá zimní pauza. Čemu se budete věnovat v zimní přípravě a kdy začíná?

Ve starších žácích je opět trochu specifická situace, Žákovská liga pokračuje ihned v lednu 2019, takže naše příprava je spíše kontinuálně probíhající kombinace rozvoje herních a fyzických dovedností a parametrů.

Jaký máte cíl pro jarní část sezony?

Především to, aby nás házená těšila a bavila a aby se nám vyhnula zranění, pak se dostaví zákonitě i dobrá hra a výsledky.

Jaký je váš osobní házenkářský sen?

Mít v každém hráčském „ročníku“ alespoň 10 kluků, kteří chtějí házenou dělat, a také ji občas trochu něco obětovat.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page