top of page

Úkol splněn! Kvalifikaci na žákovskou ligu Vršovičanky zvládly

V sobotu jsme odjely do Chomutova bojovat o žákovskou ligu bez naší brankářské jedničky Anči, která doléčuje otřes mozku z minulého týdne. Čekal nás nelehký úkol.

Hned v prvním zápase jsme se postavily proti hráčkám Mostu, které nám minulý týden pěkně naložily. Holky vstoupily do utkání odhodlaně. Bohužel obrana byla chvílemi dost děravá, ale naštěstí se nám dařilo proměňovat šance v útoku. Poločas jsme prohrály o 2 branky. Řekly jsme si, že musíme zabrat v obraně, více přerušovat a blokovat střely z dálky. Na začátku druhého poločasu se nám tyto úkoly plnit nepodařilo a po chvíli jsme prohrávaly o 5 branek. Zdálo se, že je asi rozhodnuto. Holky najednou začaly bojovat, konečně přerušovaly akce soupeře, Štěpka v bráně chytla pár střel a po posledním hvizdu rozhodčího jsme se mohly radovat z prvního bodu.

Druhý zápas jsme odehrály s týmem z Havlíčkova Brodu. Opět se nám vůbec nedařila obrana. Mezi 10 – 15 minutou jsme měly brankový výpadek. Poločas jsme prohrávaly o 1 gól. V druhém poločase jsme zlepšily obranu, Štěpka v bráně opět chytla několik střel. V útoku jsme začaly hrát rychleji, více kombinačně a po hezkých akcích jsme přidávaly jeden gól za druhým. Zápas jsme vyhrály o 5 branek a mohly jsme se radovat z postupu.

Do posledního zápasu jsme nastoupily již v klidu a chtěly jsme si ho užít. Bohužel jsme již neměly motivaci a tak náš výkon byl občas velice laxní hlavně v obraně. Kačka v bráně předvedla několik výborných zákroků. Prohra o 9 gólů byla však zbytečná.

Závěrem bych pochválila Štěpku v bráně, která po 3 trénincích oprášila své brankářské umění a určitě nezklamala. Dařilo se nám hrát s pivotem a uvolňovat křídla. Nějaké akce byly opravdu moc povedené. Naopak musíme zlepšit obranu. Pokud budeme hrát více kolektivně, bojovat a důsledně bránit můžeme v Žákovské lize kdekoho potrápit.

Vršovice – Most 22:22

Vršovice – Havličkův Brod 25:20

Vršovice – Písek 19:28

Sestava a branky: Baštová Kateřina, Drtinová – Víšková 1, Baštová Veronika 1, Brezová 24, Šillerová 2, Škarohlídová , Bartůňková 12, Zemanová 14, Jiříková, Tučková 1, Kmentová 11, Májová

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page