top of page

Pohárová výhra otevřela sezonu mužů

Po letní přípravě se konečně dočkal soutěžního zápasu i tým mužského Áčka, který v této sezoně opět povede Jan Pavlovský a Petr Pína. Jak hodnotí vstup do sezony Jan Pavlovský se dozvíte níže.

Bohužel už první zápas jsme neabsolvovali v kompletní sestavě, kdy nám chyběli na křídle Filip Motejl a na spojce Honza Hradecký. I tak jsme do Šťáhlav odjížděli v roli favorita, ale s vědomím, že mladý domácí tým nám rozhodně nedá nic zadarmo.

Doufali jsme, že první utkání bude dostatečnou motivací pro všechny hráče. To bohužel v začátku utkání neplatilo a na domácích byla vidět mnohem větší chuť do zápasu. Celou první půli jsme tahali za kratší konec. Nejlepší část jsme paradoxně odehráli v době dvojnásobného vyloučení Honzy Bednáře, kdy se nám podařilo srovnat skóre. Bohužel jsme si nedokázali vzít vedení na naši stranu a naopak nechali domácí odskočit na rozdíl dvou branek na poločasových 13:11.

V poločase jsme jasně řekli, že je třeba zlepšit především dvě činnosti a to důraz v obraně a přechod do útoku. To se nám podařilo splnit a brzy jsme srovnali. Pak nás na chvíli přibrzdilo třetí vyloučení a tím pádem i červená pro Honzu Bednáře a v polovině druhé půle byl stav vyrovnán na 18:18. Od té doby se přece jen projevila větší herní kvalita na naší straně a během následujících deseti minut jsme si vybudovali šesti brankový náskok, který jsme udrželi až do konce. Ze Šťáhlav tak vezeme vítězství 29:23 a postup do třetího kola.

Nejlepším hráčem na naší straně byl navrátivší se Vojta Hanzl, který nakonec svůj střelecký účet uzavřel na devíti brankách a hned nám potvrdil, že bude v této sezóně posilou.

Již v neděli nás čeká první ligové utkání na domácí palubovce s Bystřicí pod Hostýnem, což je třetí nejlepší tým loňské sezóny a my budeme muset předvést rozhodně lepší výkon po celé utkání, pokud chceme pomýšlet na body. Tímto zveme i všechny příznivce házené do naší nově zrekonstruované haly, aby přišli v neděli od jedné fandit na atraktivní dvojzápas, kdy po našem zápase hraje hned naše ženské Áčko.

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page