top of page

VI. ročník Vršovice Handball Cupu startuje již příští víkend

Házenkářský klub Házená TJ Sokol Praha Vršovice pořádá ve dnech 7. - 9. 9. 2018 již VI. ročník turnaje mládeže Vršovice Handball Cup. Ceny pro vítěze opět předá bývalý reprezentační pivot a bundesligový hráč, který v současné době začíná trenérskou kariéru u extraligového týmu HC Dukly Praha, Václav Vraný.

„Máme velikou radost, že turnaj rok od roku získává na oblíbenosti a zvyšuje tak nejen povědomost o našem klubu, ale i dobré práci, kterou již šestým rokem na tomto turnaji odvádíme,“ říká Marcela Ferusová, ředitelka turnaje a členka výboru Házená TJ Sokol Praha Vršovice.

Mezinárodní mládežnický turnaj Vršovice Handball Cup byl založen v roce 2013. Turnaje se každoročně účastní kategorie mladších a starších žaček, které do pražských Vršovic přijíždějí vždy první zářijový týden, aby v rámci přípravy před novou sezonou změřily síly s převážně českými a slovenskými týmy.

Letošní ročník se za účasti 33 družstev z Čech a Slovenska odehraje v hale Heroldovy sady, kde bude i zázemí celého turnaje a na hřištích TJ Lokomotiva Vršovice a TJ Bohemians. Kompletní stravování organizátoři zajistili v co nejtěsnější blízkosti sportovišť, tedy v Hospůdce u Standy, restauraci Na poště a Občerstvení u hřiště Lokomotivy Vršovice. Díky sponzorům se každý ze 33 zúčastněných týmů může těšit na to, že si z turnaje odveze účastnické medaile, diplomy a ti nejlepší pak také poháry a věcné ceny. Chybět nebude ani páteční raut pro trenéry a sobotní doprovodný program pro všechny zúčastněné hráčky.

„Zajistit doprovodný program je u nás celkem problémové. Naše hala se nachází přímo ve středu města a husté obytné zástavbě, která nám neumožní večerní hluk. Někdy je i fandění během dne problematické, okolní obyvatelé si prostě stěžují a policejní kontroly nejsou nic nenormálního," říká s povzdechem ředitelka turnaje a s vděčností podotýká," podobné je to i se získáváním sponzorů. Praha je sportovními kluby přesycena, a tak získávat sponzory pro zabezpečení turnaje není snadné, proto si opravdu velice vážíme vstřícnosti a podpory Magistrátu Hlavního města Prahy a Městské části Prahy 10. Zmínit však musím i jméno firmy Handballeshop.eu, která nás podporuje od samotného vzniku turnaje."

Vršovice Handball Cup se řadí mezi jeden z největších tuzemských házenkářských turnajů. Tomu také odpovídá logistické zabezpečení, protože účastníkům turnaje pořádající klub zajišťuje krom stravování i ubytovací kapacitu ve škole Obchodní Akademie a Základní škole Slovenská. „Na turnaji od samého založení pracuje parta skvělých lidí, na které se mohu za ty roky fungování turnaje plně spolehnout. Bez nich by bylo hodně těžké turnaj s takovou obsazeností pořádat,“ objasňuje chod turnaje jeho ředitelka a dodává,“ Věřím, že se nám i letos podaří vše zvládnout bez problémů a všichni od nás budou odjíždět spokojeni a hlavně nezraněni. Přijďte se podívat a udělat si s námi hezký víkend i vy, týmy určitě ocení fandící podporu. :-)"

Další informace a fotografie naleznete zde:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page