top of page

Mladší žáci – zhodnocení sezony

S kolegou Honzou Bednářem jsme mladší žáky převzali v březnu a první měsíc byl především o vzájemném seznámení, které vyvrcholilo turnajem „áčkové“ skupiny na Chodově. Tam jsme dostali čtyři nářezy od vyzrálejších soupeřů, ale především jsme odhalili přednosti a nedostatky jednotlivých hráčů a celého týmu.

Po sestupu do skupiny B na nás čekali mnohem vyrovnanější zápasy a s každým dalším turnajem jsme je zvládali lépe a lépe. Vše vyvrcholilo zatím posledním turnajem na Lokotce, kde jsme ze čtyř zápasů dokázali třikrát zvítězit.

Musím konstatovat, že jsme zjistili, že máme tým plný osobností. Jednoznačným tahounem je Adam Lojík, který svou výkonnostní vyčnívá v celé kategorii. Krotit jeho povahu je ale pro nás občas náročným úkolem. Po celou sezonu jsme se mohli spolehnout na krásné góly z dálky z ruky Mirka Poupy, nebo na dravost pravého křídelníka Martina Mojžíška. Radost nám dělala také kreativita týmového vizionáře Jakuba Kurky, který především na posledním turnaji výborně spolupracoval se spolehlivě zakončujícím pivotem Davidem Janíčkem. Velice výraznou osobností se pro nás stal Karel Štegl. Chlapec, který se z pole na vlastní žádost přeorientoval ze spojky na brankáře. Z počátku jsme z tohoto nápadu nebyli nadšení, ale Karel nám svými skvělými výkony v podstatě nedal jinou možnost, než ho v bráně ponechat.

Velkým příslibem do dalších let jsou pro nás výkony hráčů mladších ročníků. Vojta Pejša roste v šikovného tvůrce hry a Matyáš Přáda je již nyní jednou ze spolehlivých spojek.

Důležitou tváří týmu je Matyáš Pokorný. Je to srdcař, jehož výkon se zlepšuje turnaj od turnaje, především v obranné činnosti. Do střelby se mu moc často zatím nechce, ale to do něj časem natlučeme. Vidíme na něm chuť se zlepšovat a to se cení. Toto platí o dalších hráčích. Pevně věřím, že posledních pár střel, kterými úspěšně rozvlnil síť soupeřovi brány, zvedne střeleckou chuť spojce Michalovi Charvátovi a góly od něj budeme vídat mnohem častěji. Adam Kutiš na výraznější střelecký zápis zatím čeká, ale při dobrém tréninkovém nasazení se brzy dočká i on. Na výkonnostním vzestupu je také další brankař Dan Skarytka, který na sobě neuvěřitelně pracuje a při turnajích to začíná být vidět. Jen tak dál.

Při turnajích dostali šanci také Tomášové Křížek a Coufal, Honza Kubát, Martin Alger a Oliver Šolc. Všichni jsou pro nás příslibem do dalších let. Na tréninkových jednotkách prokazuje obrovský talent a šikovnost David Zatloukal. Proto nás velice mrzí, že se zatím za našeho vedení nemohl zúčastnit žádného turnaje. Rozhodně má potenciál se stát jedním z klíčových hráčů týmu.

Celkově jsme s jarním působením mladších žáků spokojeni a těšíme se na další práci s tímto kolektivem.

Za trenérský tým mladších žáků Michal Rajdl

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page