top of page

"Děkujeme holkám, rodičům i fanouškům," loučí se s týmem starších dorostenek realizační tý

Starší dorostenky skončily v I. Lize divize západ na 8.příčce s bilancí 6 výher a 14 proher.

Podzimní část začala celkem dobře, nejlepším utkáním byl domácí duel s DHC Plzeň, ale následně se výkony děvčat zhoršovaly a bylo jasné, že pokud chceme bojovat o první půlku tabulky, musí tým na jaře zabrat. To se bohužel nepodařilo. Naopak přišel velký pokles výkonnosti, a nakonec pouze dvě výhry během jarní části soutěže. Plusem je určitě nominace Adély Cibulkové do širšího výběru dorostenecké reprezentace, bohužel jsi však na PHC zranila koleno a v jarní části ligy už do branky nastoupit nemohla. Dále také pravidelné starty Adély Suchomelové a Zuzany Tománkové za družstvo žen v 1. lize, a také osobní posun ve výkonu některých hráček. Záporem pak určitě stále se opakující nedostatky ve hře – technické chyby, malý důraz v obraně, nedostatek osobní odvahy v útoku a v neposlední řadě neproměňování sedmimetrových hodů. Na všem jsme se snažili společně pracovat, ale zřejmě to chce více času.

V posledním domácím utkání se dorostenky střetly se Slavojem Žirovnice. V podzimním zápase holky tomuto týmu, který měl v té době pouze 1 bod podlehly a bohužel nejinak tomu bylo i ve druhém utkání sezóny. Soupeř získal během jara skalpy Astry a Havlíčkova Brodu, tedy více bodů, než během jara naše děvčata. V zápase holky od začátku tahaly za kratší konec, dvoubrankové vedení v půlce poločasu bohužel ztratily a v poslední minutě opět dostaly zbytečně dvě branky. Snaha byla, ale nedařilo se proměňovat dobré střelecké příležitosti a také ubránit pivota Žirovnice. Soupeřky hrály stylem, který nám vůbec nevyhovoval a závěrečný tlak přišel už pozdě.

Zápas byl posledním v kategorii dorostenek pro Magdu Megie Dražanovou. Přejeme jí hodně úspěchů ve studiu a věříme, že se zase někdy potkáme také na hřišti.

Střelba 46%, soupeř 62%

14 technických chyb

Sestava a branky: Trousilová, Zemancová – Ferusová 2, Pádivá 1, Senohrábková, Dlouhá, Pleskačová 1, Sauerová 3, Dražanová 2, Uhlířová 6, Laštovičková, Suchomelová 4, Tománková 4

Úplně poslední utkání nevydařené sezóny čekalo holky v Havlíčkově Brodě, tedy proti posledním týmu tabulky, který ale o týden dříve dokázal porazit Kobylisy rozdílem 20 branek. K zápasu odjíždělo 12 hráček, do branky byly opět povolány mladší dorostenky. Začátek střetnutí byl opravdu hrůzostrašný – v 10.minutě prohrávaly holky 0.7, když během 14 útoků stihly nasbírat 10 technických chyb…. Time out byl nevyhnutelný a po něm naštěstí přišla i změna projevu a hry celého týmu. V 19. minutě už to bylo 6:7 a od té doby začala přetahovaná o každý gól.

Děvčata opravdu bojovala, snažila se, povzbuzovala, spolupracovala – prostě dělala vše, co jsme od nich čekali po celou sezónu. Prvně do vedení se dostala na začátku druhé desetiminutovky druhého poločasu, ale domácí hráčky dokázaly ztrátu smazat. Podruhé to bylo na konci 20.minuty a od té doby už hra patřila nám.

Čtyřbrankový náskok jsme sice v závěru ztratily, ale druhá výhra v jarní části sezóny byla tady. V brance se předvedla Saša Stojanovska, která chytala první utkání za starší dorost v životě, střelecky se blýskly Adéla Suchomelová a Zuzana Tománková. Pochvalu ale tentokrát zaslouží opravdu celý tým. Škoda, že holky takto zabojovaly až v posledním zápase. Ale zase je dobré vědět, že to v nich přeci jenom je 😊.

Střelba 62%, soupeř 46%

24 technických chyb!

Sestava a branky: Stojanovska, Zemancová - Ferusová 2, Pádivá 2, Janoušková 1, Dlouhá 2, Pleskačová 1, Laštovičková K, Uhlířová 5/2, Laštovičková M., Suchomelová 8, Tománková 8

Zápas v Havlčkově Brodě byl posledním pod vedením trenérů Petra Sychry, Jany Konečné a Evženie Votinské. "Děkujeme holkám, rodičům i fanouškům za spolupráci a přízeň. Všem hráčkám pak přejeme další nejen házenkářské úspěchy," loučí se za celý realizační tým trenérka a autorka hodnocení všech zápasů starších dorostenek 2017/2018 Evženie Votinská.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page