top of page

PHC z pohledu mladších dorostenek

Letos nás los poslal do 7-mi členné skupiny, která vypadala na pohled velmi silná, protože s našimi soupeřkami jsme měli už zkušenosti z loňského ročníku a nelze říci, že by to byly vzpomínky jednoznačně pozitivní. Nicméně jsme si říkali, že každý ročník je jiný a družstva se mění a vyvíjí. A tak s pocitem pěkně náročného dne, jsme vyrazili v pátek k prvnímu zápasu ( ten den jsme měli na programu 4 zápasy) do Letňan. Ani jeden soupeř nebyl vůbec jednoduchý a my jsme, nevím proč, museli každý zápas prohrávat hned na začátku, abychom se pak postupem dostali do tempa.

První zápas se holky dost střelecky trápily a nedařilo se nám proměňovat ani 7m hody. Získali jsme jich 7 a dokázali proměnit 3! Naštěstí nás podržela Julie a tak se žádné drama na úvod nekonalo. Střelecky se prosadilo 8 hráček, takže v tomto směru paráda.

Druhý zápas s Garliavou byl hodně vyrovnaný. Obrana nefungovala tak, jak měla a tak jsme se tahali až do konce. Střelecky družstvo táhla Terka, která dala 8 branek.

Třetí zápas s Turnovem, až na začátek ,byl plně v naší režii, střelecky se prosadilo 8 hráček, nejvíce branek dala opět Terka a to 7.

Čtvrtý zápas se Skanderborgem byl pro nás ukázkou, jak se hraje házená v Dánsku. Prakticky jsme vůbec nestíhali a soupeř nám sázel jednu branku za druhou. Nicméně debakl se nakonec nekonal, holky se s jejich hrou začaly vyrovnávat a přesvědčily se, že se s nimi hrát dá, jen nestačí osvědčené postupy, že je potřeba odvahu v útoku a precizní obrana s přistupováním. Střelecky se prosadila jen Týnka s 5-ti brankami, Terka 3 a Anička 1.

Doufala jsem, že tato zkušenost holky neotráví a druhý den zabojují o 2. postupové místo ze skupiny.

Dramatický zápas s MSG CHelo se šťastným koncem nám zajistil druhé místo ve skupině a postup ze základní skupiny a postup do tzv. Hlavní části.

Výsledky základní části :

  • Vršovice - Helsingborg (SWE) 12 : 8

  • Vršovice - Garliava (LAT) 14 : 13

  • Vršovice - Turnov (CZE) 15 : 9

  • Vršovice - Skanderborg (DEN) 9 : 15

  • Vršovice - MSG CHeLO (GER) 10 : 9

  • Vršovice - Koge (DEN) 14 : 11

V neděli jsme na Podvinném mlýně předvedli dva poměrně bojovné zápasy, bohužel jen jeden z nich měl pro nás šťastný konec a tím skončila naše cesta turnajem.

Výsledky hlavní části :

  • Vršovice - Zeeburg (HOL) 10 : 9

  • Vršovice - VIBY (DEN) 11 : 14

Sestava a branky: Stojanovska Aleksandra 31/45- tj.31% úspěšnost, Trousilová Julie 52/80 – tj. 35% úspěšnost, Zemancová Klára 5/8 (Klárka chytala za Starší dorostenky, protože se jim zranila brankářka )Kadeřábková Kristýna 16, Sauerová Tereza 33, Pelikánová Lucie 12, Smetíková Barbora 5, Nyklová Dominika 10, Kučerová Jolana 1, Laštovičková Kristýna 8, Čaková Kateřina 3, Stojanovska Bojana 3, Otteová Anna 4

Děkujeme všem rodičům a fanouškům, kteří nás celý turnaj doprovázeli.

Za realizační tým mladších dorostenek Romana Škrachová

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page