top of page

Starší dorostenky role favoritek nepotvrdily

Starší dorostenky podlehly v odloženém utkání Astře Praha a nejspíše si tak zavřely cestu k umístění v první pětce letošního ročníku ligy, což byl předsezónní cíl.

Děvčata se dlouho nemohla do utkání dostat, prvních pět útoků přineslo dvě nepřesné střely, dvě technické chyby a nedanou sedmičku. Soupeřky se s tím moc nemazaly a od začátku nutily naši obranu k větší práci. Po čase se holkám přeci jen začalo lépe dařit a dostat se díky šňůře čtyř branek do vedení. Hostující hráčky se ale nedaly a bojovaly dále. Vršovický tým celý první poločas srážely technické chyby (12), které holky bohužel navíc kupily v sériích. Poločasová ztráta nebyla velká, zápas byl otevřený. Zlepšit bylo do další části potřeba téměř vše.

Nadějně to vypadalo kolem 10. minuty druhé půle, kdy se děvčata dostala do vedení 19:17 a v brance předvedla několik skvělých zákroků Adéla Cibulková. Tam se páteční utkání lámalo. Místo navýšení skóre však přišlo obhazování brankoviště a tři technické chyby v řadě, a tedy zasloužený trest. Domácí daly od 11. minuty druhého poločasu do konce utkání pouze 3 branky a s tím se prostě vyhrávat nedá. Ano, několikrát ve skórování zabránila tyčka, ale s tím se musí počítat. Horší byl výkon obrany a taková nechuť více bojovat a vzít zodpovědnost na sebe. Hráčky se raději několikrát dostaly do pasivní hry a čekaly co která udělá a přestaly věřit ve vítězství.

Sestava a branky: Cibulková (35%), Trousilová – Ferusová 4, Krunclová, Janoušková, Senohrábková, Dlouhá, Pleskačová 2, Sauerová 7, Dražanová 1, Uhlířová 1/1, Laštovičková M. 2, Suchomelová 3, Tománková 2. Střelba 54%, soupeř 65%

Děvčata bohužel nezopakovala kvalitní a také bojovný výkon z Písku. Nyní je čeká jejich oblíbený Pragáč, tak věřme, že s ním přijde opět trochu optimismu a radosti do vršovických řad.

Za realizační tým: Valerie Votinská

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page