top of page

Viktorie Juriková druhá nejlepší střelkyně podzimu

Dlouhá zimní pauza je za námi a naplno se rozjíždí i dlouho očekávaný start odvetné části 1. liga žen. Druhou nejlepší kanonýrkou podzimu je v tabulce střelkyň s 56 brankami a bilancí 6,22 branky na zápas hráčka pražského Sokola Vršovice Viktorie Juriková, kterou jsme před startem jarní části soutěže v rozhovoru níže vyzpovídali.

První liga vstupuje do jarní části soutěže. Sokol Vršovice, za který nastupujete, je na 7. místě prvoligové tabulky. Vládne tedy spokojenost nebo zklamání?

Určitě Jsme si mohli z podzimní části odnést více bodů, vždyť jsme v několika zápasech soupeřům podlehli pouze rozdílem jednoho či dvou gólů, takže úplná spokojenost určitě nepanuje. Nicméně bych řekla, že nejsme ani zklamané, vždyť jaro teprve začíná a my jsme připravené udělat vše co půjde, abychom získali co nejvíce bodů.

Odehráváte vcelku vyrovnané zápasy. Vysokým brankovým rozdílem jste prohráli pouze se Zlínem B. V čem byl podle vás ten zásadní problém?

Základní problém byl určitě v absenci některých hráček, vždyť do Zlína jsme jeli ve velmi okleštěné sestavě, trápilo nás mnoho dlouhodobých zranění. Naštěstí je většina děvčat už v pořádku a ostatní se postupně zapojují do tréninků. Jarní část bychom tedy měli začít skoro v plné sestavě.

Za necelé dva týdny startuje jarní část sezony. Jak probíhala příprava ve vašem klubu? Zúčastnili jste se nějakého přípravného turnaje?

Já jsem se bohužel jarní přípravy nemohla ze studijních důvodů zúčastnit, ale děvčata absolvovaly kvalitní herní i kondiční přípravu. Odehrály přípravný zápas s českou reprezentací U17 a zúčastnily se turnaje v Pardubicích, odkud nakonec přivezly krásné druhé místo.

Hned první zápas jara bude odveta s Velkým Meziříčím. Co od tohoto zápasu očekáváte, na co bude třeba si dávat pozor?

Očekáváme kvalitní a vyrovnaný zápas, kde půjde o každý míč. Hrajeme doma a je jasné, že se budeme snažit odnést si z tohoto zápasu plný bodový zisk. První zápas v jarní části je vždy hodně důležitý, protože nám jako týmu ukáže, jak jsme na tom herně po dlouhé zimní pauze. Chceme se soustředit hlavně na naši obranu, aby co nejlépe fungovala, protože právě z obrany pak vychází úspěšný útok.

S 56 góly jste aktuálně druhou nejlepší střelkyní 1. ligy, dá se tedy říci, že jste se svou aktuální formou spokojena?

Tento počet branek jsem nastřílela v podzimní části. Po dlouhé zápasové, ale v mém případě i tréninkové pauze, může být forma úplně jiná. Celý můj úspěch však spočívá v síle celého týmu a ve skvělé práci mých spoluhráček. Bez holek bych tolik gólů neproměnila.

Cíl vašeho týmu pro sezonu 2017/2018?

Nemáme konkrétně stanovený cíl, necháváme tomu volný průběh. Týmy v první lize jsou velmi vyrovnané, takže jde o každý jeden bod. Určitě by nás však potěšilo, kdybychom si zopakovali 4. místo z loňské sezóny.

Kdo z vašeho týmu zafunguje a zvedne vám i spoluhráčkám náladu, když se zrovna nedaří?

Nemyslím si, že toto je jen o jednom konkrétním člověku. Každá jedna se umíme navzájem povzbudit a podpořit ve chvílích, kdy se nedaří a zároveň společně prožíváme i ty šťastné momenty.

Vy jste do Vršovic přišla před rokem. Kde jste hrála předtím a proč přestup právě do Vršovic?

Jsem odchovankyní UDHK ŠG Nitra, kde jsem odehrála všechny žákovské a dorostenecké kategorie. Po střední škole jsem se rozhodla pro studium medicíny v Praze a na celý půlrok jsem přestala s házenou úplně. Po čase mi však tento sport začal hodně chybět a jelikož jsem ještě stále mohla nastupovat za dorosteneckou kategorii odehrála jsem ještě pár zápasů za UDHK ŠG Nitra.

Chtěla jsem ale začít hrát a trénovat v Praze, a tak jsem na letním turnaji v Otrokovicích navázala kontakt s trenéry Vršovic a zanedlouho jsme se dohodli na spolupráci.

Můžeme poodkrýt vaše soukromí? Studujete vysokou školu v Praze, jaký obor?

Jsem studentkou medicíny a studuji na 3. lékařské fakultě Karlovy univerzity.

Nejen házená a studium je určitě součástí vašeho života. Jak relaxujete, co vás krom sportu baví?

Medicína je dost náročný obor, moc času mi při studiu a trénincích nezůstává. Dá se říct, že většinu svého volného času investuji do studia. Když se však nějaké to volno najde, tak ráda relaxuji čtením knih a trávením času s přáteli a rodinou.

Úplně na závěr bychom chtěli znát váš názor na 1. ligu žen a konečné pořadí týmů v letošní sezoně.

Myslím si, že 1. liga žen má svou kvalitu a týmy v ní jsou vyrovnané, takže každý jeden zápas je velmi důležitý a je o co hrát. Tipnout si konečné pořadí nedovolím, jak už jsem říkala, je to velmi vyrovnané a záleží na maličkostech.

Rozpis 12. kola 1. lihy žen:

10.2. 12:00 H.Brod - Otrokovice

10.2. 14:30 S.Vršovice - Sokol V. Meziříčí

10.2. 16:30 Kobylisy - HK Ivančice

11.2. 15:00 DHC Plzeň - HC Plzeň

Zdroj: HNB

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page