top of page

Vybojovaná výhra uzavřela podzimní část soutěže

K poslednímu podzimnímu utkání jsme vyrazili do Dvora Králové. Moc dobře jsme si uvědomovali, že tentokrát se hraje doslova o čtyři body. V případě vítězství odskakujeme domácím na rozdíl pěti bodů a dostáváme se do klidného středu tabulky, naopak v případě porážky se nám domácí přibližují na rozdíl jediného bodu.

Zápas pro nás začal smolně, kdy hned v úvodu utkání se nám zranil Michal Rajdl v bráně. Místo něho nastupuje Robert Filip a jeho výkon v první půli zatím nenaznačuje, že to nakonec bude jeho zápas. V útoku máme problém se prosadit přes důslednou obranu domácích a velmi často, když se nám to povede, tak se nám nedaří překonat domácího brankáře. Domácí mají naštěstí také problémy v útoku a prakticky celý první poločas je utkání vyrovnané. Na jeho konci se domácí utrhnou k menšímu trháku a do šatny jdeme za skóre 12:10. Problém vidíme především v malém důrazu v útoku a mnohdy nepřipravené střelbě. To je hlavní úkol do druhého poločasu.

Druhou půli začínáme lépe a srovnáváme výsledek. Pak se domácí opět utrhnou na dvě branky a my se rozhodujeme ještě o něco přidat na agresivitě v obraně. To se nakonec ukazuje jako rozhodující faktor celého zápasu. Domácí jsou nuceni střílet z větší vzdálenosti, a to Robertovi v brance stačí, aby se stal mužem zápasu. Za posledních 19 minut pouští pouhé tři branky, vytahuje úspěšnost zákroků v druhé půli na 67 %, a i když pokračujeme v útočném trápení, tak nám náš výkon v defenzivě přináší dva body za hubenou výhru 21:20.

V tomto zápase jednoznačně měli navrch obrany nad útokem a náš tým musím zejména za posledních 20 minut v defenzivě pochválit. V útoku nás pak v prvním poločase držel Kuba Metlička a v druhém Jirka Pícha, který konečně navázal na svoje výkony ze závěru jarní části.

Sestava a branky: Filip Robert, Michal Rajdl – Pícha Jiří 5, Metlička Jakub 5, Bednář Jan 5/1, Faltejsek Tomáš 3, Pína Lukáš 1, Konečný Kryštof 1, Bradáč Filip 1, Zavázal Ondřej, Yüksel Mustafa, Bláha Petr, Holas Pavel, Sauer Lukáš.

Teď nás čeká zimní pauza a trochu času zapracovat na nedostatcích v naší hře a pokusit se posunout opět o kus dál a v jarní části pak potvrdit, že hrajeme v první lize důstojnou roli.

Za realizační tým Jan Pavlovský

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page