top of page

Sokolské derby pro starší dorky vítězné

Po dvou porážkách a hlavně po nevydařeném zápase v Jindřichově Hradci, chtěly starší dorostenky v sokolském derby proti Kobylisům zvítězit. Nejen pro zisk důležitých bodů do tabulky, ale také pro větší klid v duši.

Úvod utkání byl z jejich strany trochu rozpačitý a díky neproměněným šancím prohrávaly o dvě branky. Pak se podařilo střelbu zlepšit a skóre prvního poločasu otočit v náš prospěch. Holky celkem dobře bránily, až na pár výjimek proměňovaly své šance a vybudovaly si tak solidní poločasový pětibrankový náskok. Vadou na kráse byly opětovné série technických chyb, kterých se podařilo vyprodukovat celkem 12… a také zranění Karolíny Pleskačové, kterou zradilo operované koleno. Snad bude brzy v pořádku.

Druhá část zápasu začala celkem dobře, děvčata si udržovala přijatelný brankový rozdíl, ale postupem času se na jejich ruce začala kromě lepidla lepit i nervozita v zakončení, tyčí, neproměněných tutovek (trhák, křídla, náskoky, přesilovky) stejně jako dalších neuvěřitelných technických chyb přibývalo (celkem v zápase 26) a Kobylisy vycítily svou šanci. Ve 23. minutě jsme vedly 23:20 ve 25. bylo srovnáno. K nervozitě z tlačícího soupeře, který dokázal chyb v útoku využít k brankám z rychlých útoku, se přidaly i chyby v obraně a závěrečný strach o vítězství. To nakonec zajistila proměněnou sedmičkou Veronika Uhlířová, která sice v utkání dva tyto tresty neproměnila, ale v závěru zápasu si počínala chladnokrevně.

Holky se celý druhý poločas trápily se střelbou (40%) a místo klidně a precizně zahraného zápasu si všichni aktéři utkání vytrpěli pěkné nervy. Dva body jsou doma, stíhací bodová jízda začíná, věřme, že výhra holky trochu nakopne. Děkujeme fanouškům, zejména družstvu dorostenců, které neváhalo v samém závěru holky hlasitě podpořit.

Sestava a branky: Cibulková (56%), Stojanovska - Ferusová 4, Kadeřábková 4/2, Pádivá, Senohrábková 1, Dlouhá, Uhlířová 5/4, Laštovičková M., Suchomelová 6, Tománková 1, Janoušková 3, Pleskačová, Dražanová 1. Střelba 50%, soupeř 46%.

K dalšímu utkání zajíždí děvčata v sobotu 18.11. do Žirovnice.

Za realizační tým Evženie Votinská

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page