top of page

Je to tu, svátek vršovické házené začíná!

Již tento víkend čekají házenkářský klub Házená TJ Sokol Praha Vršovice oslavy 95. let od založení klubu, který má v dnešní době, jako jeden z mála, zastoupení ve všech věkových kategoriích a může si s hrdostí připsat i status největšího házenkářského klubu v Čechách. Jak budou oslavy probíhat jsme se zeptali hospodáře oddílu, pana Víta Konečného.

Blíží se oslavy 95. let od založení klubu, na co se v rámci jejich slavnostního programu můžeme těšit?

Určitě je toho hodně. V 11 hodin začíná dětský den, ten ale nebude jen sportovní, krátce po jedenácté vystoupí jako překvapení kouzelník, následovat bude nějaké malé show pro děti. Ty se budou moci trochu proběhnout, zasoutěžit si a hlavně pobavit. V 16 hodin odstartuje zápas první ligy mužů a já doufám, že plná hala naše družstvo dovede k maximálnímu výkonu. Po zápase se po pěti letech uskuteční tradiční setkání několika generací házenkářů, kteří prošli klubem, s výjimečnou historií. Já osobně se nejvíce těším na společnou fotku po zápase mužů, to je vždy organizačně náročné, ale s kusem budoucnosti klubu.

Otevřen bude po celou dobu i FAN SHOP, kde bude k dostání mimo jiného i krásný kalendář pro rok 2018. Doopravdy se povedl. Doporučuji!

Sobotní den vyvrcholí zápasem dorostenců a mužů, kteří tento rok poprvé v kariéře klubu hrají 1. ligu. Jak jste doposud spokojen s jejich výsledky?

Dorostenci jsou letos velmi slušné družstvo se slušnými výsledky – rozhodně spokojenost. Od mužů prakticky bez posil, kromě Motejla, který se nyní zranil ve Zlíně, jsme žádné zázraky nečekali. Žádný zápas muži vyloženě nepropadli. Snaží se hrát házenou, to oceňují i soupeři. Škoda zápasu s Náchodem doma, ten mě osobně zklamal, ale vítězství ve Zlíně, je doufám velké nakopnutí a povzbuzení. Tedy k odpovědi - tak nějak jsme to čekali.

Vraťme se k dorostencům. Ti mají po pěti odehraných kolech 6 bodů a hájí průběžně pátou příčku tabulky. Tady vládne plná spokojenost?

Plná spokojenost by bylo 10 bodů. Dorostenci jsou však velice vratká loď, poprvé tu nastupují kluci ze dvou klubů dohromady, je to velká alchymie pro trenéry. A nesmíme, zapomenou, že zde nejde jen o body, jsou i jiné hodnoty, které musíme nebo bychom měli přenášet do sportu.

Oslavy vrcholí v neděli, kdy se starší dorostenky na domácí půdě utkají s Pískem. Starším dorostenkám se v minulém roce moc nedařilo, přišla trenérská výměna, jaké má podle vás reálné možnosti tento tým?

Asi právě s Pískem se ukáže, jak na tom družstvo je. Trenéři snad říkali, že cílem je první polovina. Já doufám. K trenérům, výměna byla proto, že Honza Salač skončil, nic jiného v tom nehledejme, i když to někdy umíme. A důležitá věc, náš klub není v házenkářském kolotoči předurčen od plnění vrcholových cílů, tedy aby hrál o mistrovské tituly, i když občas se zdaří. Náš klub by měl primárně stát v zádech těch top klubů. A tak i letos zaznamenáváme ztrátu v kádru družstva, do Slavie přestoupila Alžběta Hynková. Přeji hodně štěstí.

Nesmíme opomenout ani zbytek týmů. Jak je vedení klubu spokojeno tam?

V ligových soutěžích jsme na začátku a je to takový standart. Snad A tým žen v první lize vystrkuje růžky a mohl být bez ztráty bodu nebo alespoň bez prohry. Prohra o branku v Otrokovicích zamrzí, asi by byla spravedlivá plichta.

Asi každý klub má někde bolavou patu. Co v tuto chvíli trápí Sokol Vršovice?

Jednoznačně naplňování počtu členů mládežnických družstev a to přesto, že se klub snaží navázat spolupráce se školami. Otevřeli jsme i „Házenkářskou dvouhodinovou školu“ a další aktivity jako sportovní dny pro školy. Házená je náročný sport a my bychom potřebovali mít v každém mládežnickém družstvu minimálně 20 dětí. Trochu se situace lepší, a tak to s aktivitou směrem mimo oddíl snad brzy dosáhneme. Trenéry a zázemí máme velmi dobré.

Vzkaz pro trenéry, hráče, fanoušky?

Pro trenéry: děkujeme.

Pro hráče: hodně zdraví.

Pro fanoušky: pro Bůh, začněme již fandit!

Pro všechny: jasně že zdraví a přiveďte děti na házenou.

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page