top of page

Dorostenci doma dvakrát vítězní

Mladší dorostenci vstoupili do sezóny 2017/18 dvojicí domácích zápasů, oba byly vítězné.

V prvním kole jsme doma v Heroldových sadech přivítali družstvo Havlíčkova Brodu. Soupeř dorazil posilněn o tři hráče z prvoligového Nového Veselí, tudíž bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého.

Na každou naši branku dokázal soupeř vždy odpovědět, a tak se v prvním poločase na hřišti strhla přestřelka, která vyústila v poločasový výsledek 22:21. O přestávce jsme hráčům zdůraznili, že je potřeba přidat na aktivitě v obranné fázi, což hráči dokázali zrealizovat. Když se přidal dobrými zákroky také brankář, podařilo se nám odpor soupeře zlomit ihned v nástupu do druhého poločasu. A když soupeři díky úzkému kádru začaly docházet síly, bylo o výsledku rozhodnuto. Po zlepšeném výkonu v druhém poločase jsme tak porazili Havlíčkův Brod výsledkem 39:27.

Sestava a branky: Král Jakub, Müller Josef - Novotný Vojtěch 2, Samman Rashad, Chytil Jakub 5, Maleček Martin 4/1, Jestříbek Jakub 1, Benda Jonáš, Kopecký David, Matějašek Tomáš 5, Švihlík Matěj 3, Šmejkal Karel 11, Škarohlíd Pavel 3, Vodička Václav 5

Fotogalerie ZDE.

V druhém utkání na naši palubovku zavítalo družstvo Náchodu. Bohužel jsme se nedokázali poučit z předchozího utkání a nastoupili jsme nekoncentrovaní a bez potřebného nasazení.

Sokol Vršovice vs. TJ Náchod 41 : 31 (21 : 13)

Naštěstí toho soupeř nedokázal výrazně využít, a tak se nám podařilo ještě do poloviny prvního poločasu dotáhnout jeho mírný náskok. Od tohoto okamžiku jsme zvýšili agresivitu v obraně a nenechali soupeře devět minut vstřelit branku. Do kabin jsme tak odcházeli za stavu 21:13. V druhém poločase jsme si 8 brankové vedení udržovali až téměř do konce, kdy po našich nepřipravených akcích dokázal soupeř snížit na rozdíl na 4 branek. Vzali jsme si oddechový čas a hráče uklidnili. Do konce utkání už soupeř dokázal vstřelit jedinou branku, a tak jsme na konci utkání slavili zasloužené vítězství v poměru 41:31.

Sestava a branky: Král Jakub, Müller Josef - Klička Ivan, Alger Michal, Novotný Vojtěch, Hančl Robert, Chytil Jakub 10, Maleček Martin 4/2, Jestříbek Jakub 1, Kopecký David 4, Matějašek Tomáš 8, Švihlík Matěj 3, Šmejkal Karel 8, Vodička Václav 3

V dalším kole zajíždíme k favoritovi z Loun, kde by se nám lehkovážný přístup k utkání nemusel vyplatit. Doufejme, že hráčům vydrží střelecká forma a že dokážeme zpevnit naši obranu.

Za realizační tým Ondřej Tůma

Foto: Pavel Šmejkal

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page