top of page

Dorostenci ukončili přípravu zlatem!

Nový ročník přinese změny i v týmu mladších dorostenců, kteří oproti loňské sezóně nastoupí v 2. lize dorostenců pouze s jedním týmem. Jaké změny družstvo čekají objasnil trenér Ondřej Tůma.

Foto: Pavel Šmejkal

Začátek sezóny, nová výzva. Jaká změna na hráče, ale vlastně i trenéry, čeká?

Trénování mladších dorostenců je vždy výzva ;-) Po loňském experimentu se 2 družstvy se budeme letos především snažit o to, abychom do hry zapojili, pokud možno všech 23 hráčů.

V čem se bude lišit tvář týmu a jeho herní pojetí? Na čem bude hra týmu postavena?

V této věkové kategorii se snažíme především o bezchybné provedení individuálních činností a začínáme se postupně věnovat také nácviku složitějších herních kombinací. Stejně jako loni se chceme i letos prezentovat kvalitní agresivní obranou a nápaditou útočnou hrou.

Kdo bude po všech směrech tahounem týmu?

Naše hra není založena na výkonu individualit, sázíme především na týmové pojetí. Nicméně se samozřejmě budeme spoléhat na výkony hráčů ročníku 2001, kteří již loni nasbírali cenné zkušenosti s dorosteneckou házenou.

Herní příprava je důležitá, nicméně je potřeba i psychická pohoda. Jak pracujete s týmem právě v tomto směru? Kdo v šatně zvedá náladu?

Vyloženě šoumena v týmu nemáme, každý z chlapců přispívá svými vlastními pubertálními výjevy v rané fázi objevování sama sebe. :-)

Jak často budete v nové sezóně trénovat?

Tréninky budou probíhat třikrát týdně v hale v Heroldových sadech.

Určitě už víte, jaké soupeře máte ve skupině. Kdo bude dle vašeho názoru tím nejtěžším a s kým se naopak můžete srovnávat?

Pevně věříme, že se budeme moci srovnávat se všemi soupeři v naší soutěži.

Z TÝMU ODEŠLI:

  • hráči ročníku 2000 - Tomáš Brožek, Martin Dlouhý, Jakub Janíček, Jakub Jašek, Martin Posejpal, Tadeáš Sál, Adam Strnad, Matyáš Zábranský, Ondřej Zelenka, z ročníku 2001 - Vojtěch Kovář, Tomáš Komrska.

DO TÝMU PŘIŠLI:

  • hráči ročníku 2002 z Vršovic: Michal Alger, Ivan Klička, Marek Šefců

  • z Chodova: Adam Bouchal, Robert Hančl, Jakub Král, Vojtěch Novotný, Štěpán Sadílek, Rashad Samman, Václav Vodička

SESTAVA TÝMU:

  • brankáři – Václav Brdek ml., Jakub Král, Josef Müller

  • pravá křídla – Tadeáš Dimun, Martin Maleček, Matěj Švihlík

  • levá křídla – Jakub Chytil, Vojtěch Novotný, Michal Alger, Adam Bouchal

  • pravé spojky – David Kopecký, Jakub Jestříbek

  • levé spojky – Tomáš Matějašek, Štěpán Sadílek, Václav Vodička

  • střední spojky – Robert Hančl, Rashad Samman, Karel Šmejkal

  • pivoti – Jonáš Benda, Ivan Klička, Tomáš Linhart, Marek Šefců, Pavel Škarohlíd

REALIZAČNÍ TÝM:

  • Kryštof Konečný, Lukáš Pína, Pavel Šmejkal, Ondřej Tůma

HERNÍ PŘÍPRAVA DRUŽSTVA:

Přípravu jsme zahájili v pondělí 7. srpna. První dva týdny probíhaly tréninky každý den v podvečer v hale v Heroldových sadech. Na soustředění jsme odjeli v pátek 20. srpna do Rokycan, kde nás čekaly třífázové tréninky včetně dvou přípravných utkání s družstvem Šťáhlav. Po soustředění přecházíme na pravidelný tréninkový režim (Po, Čt, Pá). V neděli 3. září jsme na přípravném turnaji v Liberci nenašli přemožitele a po výsledcích 16:13 s Pardubicemi, 17:16 s Libercem, 23:7 s Jabloncem a 29:14 s Mělníkem vybojovali první místo.

CÍL PRO SEZÓNU 2017/2018:

Tabulkové cíle si neklademe (pokud bychom se neumístili v horní polovině tabulky, považovali bychom to za zklamání), chceme se především prezentovat pohlednou házenou.

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page