top of page

Žákovská liga - cíl starších žaček

Nová sezóna přináší změny i v týmu starších žaček, které pro letošek povede dvojice trenérek Karolina Kuprová a Kateřina Ferusová. Jaké cíle svým svěřenkyním trenérky nastavily objasňují v rozhovoru níže.

Začátek sezóny, nová výzva. Jaká změna na hráčky, ale vlastně i trenéry, čeká?

Výzva pro letošní sezónu starších žákyň už začíná u samotných trenérek. Nová kategorie, nové herní pojetí, nový styl soutěží a vyšší stupeň puberty svěřenkyní J . Pro holky je pak samozřejmě obtížné přejít z mladších žákyň do starších, protože opouští období her a zábavy a přicházejí do kategorie, kde už se dá (občas) hovořit o házené jako takové. V tom by nám všem měly být oporou holky, které tady už mají rok za sebou.

V čem se bude lišit tvář týmu a jeho herní pojetí? Na čem bude hra týmu postavena?

Starší žákyně jsou pro nás kategorií, kde už přecházíme od většinové hry jeden na jednoho ke hře více kombinační. Dále zůstává naší prioritou především rychlá hra založená ovšem na přesnosti přihrávek.

Kdo bude po všech směrech tahounem týmu?

Házená je kolektivní sport, naším cílem je vybudovat družstvo výkonnostně co nejvíce si blízké. Samozřejmě si uvědomuje, že to není zcela reálné, ale těžko soudit před bojem, kdo tým potáhne.

Herní příprava je důležitá, nicméně je potřeba i psychická pohoda. Jak pracujete s týmem právě v tomto směru? Kdo v šatně zvedá náladu?

Snažíme se především o to, aby holky držely po všech směrech spolu. Základem pro utužování kolektivu je týdenní soustředění, které letos absolvujeme v Ledči nad Sázavou. Zde nás kromě fyzické přípravy čekají i společenské hry a podobné kolektivní aktivity.

Jak často budete v nové sezóně trénovat?

Tréninky nás čekají třikrát týdně.

Určitě už víte, jaké soupeře máte ve skupině. Kdo bude dle vašeho názoru tím nejtěžším a s kým se naopak můžete srovnávat?

Na počátku sezóny nás čekají tři turnaje pražského přeboru. Vítěz této soutěže pak vyhraje volnou vstupenku do žákovské ligy. Na první místo asi tabulkově nemáme, neznamená to však, že to vzdáváme před bojem. Vyhrát se dá přece s každým! Naším cílem je každopádně postup do žákovské ligy a zisk co nejlepšího umístění.

SESTAVA TÝMU:

  • brankáři – Kantorová Anna, Šormová Kateřina

  • pravá křídla – Haisová Anna, Kmentová Julie, Kulyakina Diana

  • levá křídla – Čermáková Anežka, Šillerová Anna, Šormová Tereza

  • pravé spojky – Otteová Anna, Zemanová Adéla

  • levé spojky – Brdková Lucie, Brezová Michaela, Jarošová Klára

  • střední spojky – Lojíková Kateřina, Soukupová Rozálie

  • pivoti – Bartůňková Sára, Lintymerová Magdalena, Stojanovska Bojana

REALIZAČNÍ TÝM:

  • Karolina Kuprová, Kateřina Ferusová

HERNÍ PŘÍPRAVA DRUŽSTVA:

Družstvo absolvuje třítýdenní soustředění. První týden v Praze byl zaměřen na fyzickou přípravu, druhý týden v Ledči nad Sázavou na herní dovednosti a prohloubení kondice a poslední týden v Praze na zdokonalování herních činností.

CÍL PRO SEZÓNU 2017/2018:

Cílem zůstává postup do žákovské ligy a zisk co nejlepšího umístění a postupné zapracování žákyň do 1. ligy mladších dorostenek.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page