top of page

Ženské týmy končí sezonu na 7. a 9. místě svých soutěží

Předčasné ukončení sezony 2019/2020 se nevyhnulo ani druhé nejvyšší soutěži žen. Svěřenkyně trenéra Petra Sychry tak v neoficiální tabulce první ligy ukončily své snažení na 7. místě s celkovou bilancí 360 : 375 branek (6x výhra 2x remíza a 7x prohra).

„Po celkem zdařilé podzimní části soutěže jsme přezimovali na 3. místě, které jsme chtěli udržet nebo třeba i zlepšit. Bohužel se nám na začátku jarní části nedařilo, jak bychom si představovali a Coronavir nám nakonec nastavil stopku k polepšení,“ říká k výkonům týmu technická vedoucí Kateřina Švůgrová.

Jednoznačným překvapením hned druhého kola letošní soutěže byl zápas na palubovce Ivančic, kdy Vršovičanky od papírového vítěze odvezly výhru 31: 29. O další překvapení se pak Sokolky postaraly v rámci domácího zápasu, kdy porazily tabulkově druhý Havlíčkův Brod 32 : 29. Za zmínku však stojí i remíza 26 : 26 v Kunovicích a zápas s SK UP Olomouc, který body sice nepřinesl, ale výkony a bojovnost vršovických žen zasloužily pochvalu.

Vršovické ženy nezapadly ani v rámci individuálních statistik. V první třicítce střelkyň soutěže najdeme hned několik jmen spojených s vršovickým Sokolem. Šestnáctá příčka s 58 neomylnými zásahy patří Barboře Švůgrové, ta navíc neohroženě se 40 brankami ovládla tabulku střelkyň sedmimetrových hodů. O další tabulkové umístění se postaraly kanonýrky Aneta Hainzová - 53 branek, Veronika Rezlerová – 52 branek a také Tereza Kadeřábková 45 branek.

O poznání hůře se vedlo vršovické záloze žen, která opět bojovala v druhé lize žen skupiny západ. Po 14 odehraných zápasech si Vršovičanky připsaly 2x výhru, 1xremízu a 11x svým soupeřkám podlehly. Celková bilance se tedy po předčasném ukončení sezony zastavila na 9. příčce a s 5 body na konečném skóre 310 : 412 vstřelených a obdržených branek.

V tabulce střelkyň zazářila na 6. místě s 84 zásahy do sítě soupeřek Kateřina Šajnerová, která navíc opanovala i tabulku sedmimetrových hodů.

Ne úplně vydařená sezona je minulostí a určitě bude potřeba zapracovat v rámci obou týmů na fyzičce a před novou sezonou také na herním stylu. „Podle možností začneme trénovat od června. Přípravu na další sezonu pak budeme tradičně absolvovat od začátku srpna,“ vyhlíží k nadcházejícím vládním rozvolněním a tréninkovému plánu technická vedoucí Kateřina Švůgrová.

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page