top of page

Sezona 2019/2020 začíná - buď u toho s námi

Již tento víkend odstartují všechny ženské ligové soutěže a hned v dalším týdnu do svých ligových bojů naskočí celá mužská složka. Pojďme se tedy společně ohlédnout za letní přípravou a změnami, které v našem klubu a u jednotlivých týmů pro sezonu 2019/2020 přichází. Tou nejzásadnější změnou je bohužel fakt, že se v nové sezoně musíme obejít bez týmu starších dorostenek, které nám dorostly a přešly do A- týmu žen.

A – tým žen pro nadcházející sezonu opět povede trenér Petr Sychra, role technické vedoucí se i nadále ujala Kateřina Švůgrová. Tým bude i nadále bojovat o co možná nejlepší umístění v druhé nejvyšší soutěži žen.

B – tým žen hrající 2. ligu západ povede v sezoně 2019/2020 trenér Jaroslav Kupr, technickou vedoucí zůstává stejně, jako v loňské sezoně Kristýna Chajdová.

Ženské týmy letní přípravu absolvovaly společně. Fyzickou kondici a herní dovednosti začaly nabírat 5. srpna v naší hale a využily také přilehlého parku Heroldovy sady. Po třítýdenní dřině, do kterých se zapojily i naše novopečené maminky se týmy přesunuly do Ledče na Sázavou a následně odsud na turnaj do Havlíčkova Brodu, odkud dovezl A-tým krásné 1. místo. Svůj přípravný turnaj za sebou má také B-tým žen, který své herní dovednosti a fyzičku prověřil na turnaji Novadomus v Jindřichově Hradci. Na úspěšný start sezony navázal A-tým žen vítězstvím v 2. kole Českého poháru žen, když porazil Astru Praha rozdílem devíti branek 31:22.

Mladší dorostenky pro novou sezonu mění realizační tým. Hlavní trenérkou vedoucí tým v nejvyšší soutěži mladších dorostenek se stává Karolina Kuprová, post asistentky zaujala Irena Zemanová, k této trenérské dvojici nově přichází jako vedoucí družstva Romana Škrachová.

Mladší dorostenky absolvovaly přípravu v domácím prostředí naší haly a také si užily týdenního soustředění v Ledči nad Sázavou. Kde si nejednou sáhly na dno svých sil, aby pak sílu a nové dovednosti prověřily na turnaji v Pardubicích.

Starší žačky pod vedením trenéra Oty Sukdoláka, asistentky trenéra Markéty Laštovičkové a vedoucí družstva Marcely Issové absolvovaly soustředění ve Ledči nad Sázavou a letní přípravu završily účastí na domácím turnaji Vršovice Handball Cup, kde se umístily na 14. místě. Starší žačky sehrají soutěž Pražského přeboru a pokusí se kvalifikovat do celorepublikové soutěže Žákovská liga.

Mladší žačky stejně jako v uplynulé sezoně povede trenérská trojice Barbora Švůgrová, Kateřina Švůgrová a Renata Strnadová.

Mladší žačky se stejně jako ostatní mládežnické týmy zúčastnily soustředění v Ledči nad Sázavou, kde si krom klasické herní a fyzické přípravy zahrály přípravný zápas s domácím týmem a v rámci tmelení kolektivu uspořádaly oslavu narozenin své spoluhráčky, a také se zapojily do „velikonočního rejdění“ a olympijských her, které pro ně společně připravili trenéři mladšího a mini žactva. Celou letní přípravu pak mladší žačky zakončily na domácím turnaji Vršovice Handball Cup, kde se umístily na 10. místě.

A – tým mužů svými loňskými výsledky potvrdil účast v druhé nejvyšší házenkářské soutěži, 1. lize mužů a Českém poháru mužů. Trenér Jan Pavlovský si jeho svou pravou ruku zvolil vedoucího družstva Michala Nováčka.

A-tým mužů prošel hráčskou obměnou a po dvou a půl týdnech přípravy, kdy kombinoval suchou přípravu s halou absolvoval soustředění v Třeboni, kde se postupně utkal s domácím celkem, rakouským Hornem a na závěr soustředění vyrazil na turnaj do Linze.

B – tým mužů budeme i nadále vídat ve Středočeské regionální lize. Vedoucím družstva pro novou sezonu zůstává nejzkušenější hráč Michal Nováček.

Starší dorostenci se po velmi úspěšné sezoně, pod novým trenérským vedením Vít Konečný – Jan Pavlovský. Cíl pro příští sezonu je připravit družstvo právě pro přechod do mužské kategorie.

Příprava starších dorostenců probíhala posledních 14 dní v srpnu. Jelikož po této sezoně odejde většina kádru do družstva mužů, bylo 50% tréninků společných s muži. Ostatní čas strávili dorostenci v domácích prostorách, kdy byly tréninky zaměřeny na fyzickou kondici, převážně v posilovně.

Mladší dorostence čeká pro nadcházející sezonu změna celého realizačního týmu. Postu hlavního trenéra se ujal Othman Dleghmoum, asistentkou trenéra se stala Lucie Líbalová a funkci vedoucí družstva přijala Jana Konečná.

Mladší dorostenci spolu s ostatními týmy absolvovali soustředění v Ledči nad Sázavou, kde spolu s dorostenkami pilovali herní přípravu a nabírali tolik potřebnou svalovou hmotu, aby s dobrou fyzičkou zaskočili ligové soupeře na hřišti.

Starší žáci se na novou sezonu připravovali pod vedením trenérské trojice Karla Černého, Václava Brdka a Daniela Maláta. Také letos si tento tým zahraje turnajovou soutěž Přeborů Prahy a pokusí se získat postup do Žákovské ligy.

Stejně jako ostatní se tým starších žáků zapojil do srpnového týdenního soustředění v Ledči nad Sázavou, kde utužoval kolektiv, nabíral fyzickou sílu, zopakoval si herní dovednost a sehrál několik přípravných zápasů. Po soustředění pak pokračoval v letní přípravě v prostorách domácí haly a přilehlého okolí.

Mladší žáky v sezoně 2019/2020 povede trenér Michal Červenka a asistent trenéra David Janovský. Tým si pod jejich vedením zahraje soutěž Pražského Přeboru a zúčastní se i dalších kvalitně obsazených turnajů z nichž ten nejvýznamnější bude Prague Handball Cup.

Taktéž jako ostatní mládežnické týmy i mladší žáci absolvovali soustředění v Ledči nad Sázavou, které si v rámci stmelování kolektivu okořenili výletem na místní hrad a hrou na Olympiádu.

Družstvo minižactva, které se postupně učí pravidla a umění házené povedou v nové sezoně trenéři Monika Šmejkalová a trenér Pavel Tůma, jako vedoucí družstva doplňuje realizační tým Irena Zemanová. Miníci se zapojí do turnajových soutěží minižactva Prahy a dalších turnajů v rámci celé České republiky.

Přípravku Sokola Vršovice v ročníku 2019/2020 opět povedou trenérky Hana Petříková (Šajnerová), Jana Konečná a Alžběta Konečná.

Jak už jsme zmiňovali výše, sezona 2019/2020 začíná již tento víkend, věříme, že si i vy, fanoušci, najdete cestu do haly v Heroldových sadech a pořádně hlasitým fanděním podpoříte všechny naše týmy. Těšíme se na vás! 😊

Všem hráčkám a hráčům přejeme hodně štěstí a radosti z házené, držíme palce, aby se vám vyhýbala veškerá zranění!! Trenérům a celým realizačním týmům držíme palce, aby sezonu zvládly bez psychické újmy a pocuchaných nervů!!! 😊

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page