top of page

PHC z pohledu starších žaček

Dlouho očekávaný PHC jsme odehrály bez naší nejlepší střelkyně Míši Brezová, která má ruku v sádře. První den se naše zápasy odehrávaly ve velice pěkné hale v Nehvizdech. Naším prvním soupeřem byly hráčky z Maďarska. Útok tedy dost vázl a střelba chyběla. Obrana nebyla také tak důrazná. V poločase jsme prohrávaly o 3 branky. Ve druhém poločase jsme se vzpamatovaly a začaly bojovat a pomalu stahovat náskok soupeře. Bohužel nás brzdily vyloučení, kterých bylo dost, a dokonce Adéla Zemanová skončila po třech vyloučeních s červenou kartou. Necelé 3 minuty do konce jsme skóre dotáhly na 9:9. Konec byl velice dramatický a podařilo se nám srovnat díky Štěpánce Drtinové na konečných 11:11 asi 20 vteřin před koncem. Následný útok jsme ubránily a mohly jsme se radovat z prvního vydřeného bodu. V druhém zápase nás čekala Sereď ze Slovenska. Chtěly jsme makat hned od začátku, což se nám podařilo a o poločase jsme vedly 10:5. V druhém poločase jsme měly tradiční výpadek, kdy soupeř dotahoval a my trochu znervózněly a tím dělaly chyby. Anča Kantorová v bráně předvedla několik výborných zákroků, které nás zachránily a my se mohly radovat z výhry 17:15.

Druhý den jsme své zápasy odehrály v hale na Julisce. Jako první nás čekaly Dánky. Zápas to byl velice pěkný a celkem vyrovnaný. Bohužel jsme po celý zápas tahaly za kratší konec a po většinu zápasu o gól či 2 prohrávaly. Holky bojovaly až do konce a prohra o 2 branky mrzela, ale neměly jsme se za co stydět. Ve druhém zápase nás čekal známý soupeř z Mělníka. Říkaly jsme si, že je nesmíme podcenit. Mělník na nás vlétl celkem zostra. Sára Bartůňková schytala několik ran a byla dost otřesená a tento zápas ani nedohrála. Naštěstí se nám dařilo dávat góly ze všech postů a naše brankářky pochytaly, co se dalo a tak jsme slavily další 2 body. Do posledního zápasu jsme šly s tím, že když vyhrajeme, budeme na 2. místě, když remizujeme budeme na 3. místě a když prohrajeme, budeme na 4. místě. Od začátku jsme hrály zodpovědně a celkem nám i vše vycházelo. Poločas jsme vedly o branku. Ve druhém poločase nás držela Anča Kantorová výbornými zákroky, ale síly v útoku docházely. Vstřelené 4 branky ve druhém poločase bohužel nestačily, a tak na konci zápasu naše oči zalily slzy. Zápas to byl opět pěkný, ale bohužel pro nás smolný. :-(

V neděli jsme se sešli v hotelu Oáza, kde pro nás turnaj pokračoval B skupinou. Bohužel nám přiřadil opět soupeře ze skupiny a to Mělník. Do zápasu jsme vstoupily bez naší brankářské jedničky Anči Kantorové, která přijela na sraz s úpalem. Po celý zápas jsme si držely náskok a postupně navyšovaly. Kačka Baštová v bráně nás držela do doby, než soupeř zjistil, že když vystřelí nahoru bude to gól. Na chvíli jsme do brány daly Štěpku Drtinovou, abychom soupeře zastavily. To se povedlo. Zápas jsme dohrávaly již všichni na svých postech a dotáhly ho do vítězného konce. V osmifinále byl naším soupeřem tým ze Seredě. Chtěly jsme vyhrát, ale několik faktorů nás zabrzdilo a tím naše cesta skončila. Do zápasu jsme vstoupily sice s Ančou v bráně, ale dost laxně a brzy jsme prohrávaly 5:0. Bohužel několik ne zcela jasných verdiktů rozhodčích nenechalo chladnými ani rodiče v hledišti, a tak se zápas trochu vyhrotil. Holky dostávaly rány od soupeřek, takže brečely díky zranění a občas že něco pokazily. V poločase jsme se snažily holky uklidnit a říci jim ať si poslední zápas užijí a odehrají v klidu. Dokonce se podařilo dát gól ze sedmimetrových hodů Silvii Škarohlídové i Kačce Paulové. Bohužel z tohoto zápasu si odnesla Julča Kmentová vykloubený palec.

Závěrem bych řekla, že turnaj jsme si užily, předvedly plno hezkých herních akcí, bojovaly jako tým, a některé hráčky nás mile překvapily. Nyní nás čeká poslední kolo žákovské ligy, kde bychom chtěly posbírat ještě nějaké body. Pevně věřím, že si odpočineme, nabereme sílu a vyléčíme všechny šrámy.

Souhrn výsledků:

  • Vršovice – Angyalfoldi Sportiskola es DSE 9 (HUN) 11:11

  • Vršovice – HK Slávia Sereď (SVK) 17:15

  • Vršovice – Amager Handbold I (DNK) 12:14

  • Vršovice – Mělník (CZE) 13:8

  • Vršovice – TSV EBE Forst United (DEU) 13:15,

  • Vršovice – Mělník 17:13

  • Vršovice – Sereď 8:22

Sestava a branky: Kantorová, Baštová Kateřina – Víšková 2, Baštová Veronika 10, Šillerová 10, Škarohlídová 1, Drtinová 7, Bartůňková 29, Zemanová 23, Tučková 5, Kmentová 3, Paulová 1

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page