top of page

Miníci sbírali zkušenosti na mezinárodním turnaji

O Velikonocích se vršovičtí Miníci poprvé zúčastnili jednoho z největších halových mládežnických turnajů světa, Prague Handball Cupu 2019. Malé házenkářky a házenkáři tak dostali nejen možnost vidět, ale především zahrát si házenou se zahraničními soupeřkami, a to jak ze Slovenska, tak z Maďarska. Vzhledem k malým zkušenostem a ubývajícím silám nedokázali mladí zástupci vršovického Sokola v silné mezinárodní účasti bodovat, ale radost ze hry a načerpané zkušenosti jim do budoucna určitě pomohou.

„Hned na začátku jsme dětem zdůraznili, že nesmějí propadat zklamání, když nebudou vyhrávat. Důležité pro nás všechny bylo, abychom jim ukázali, jak se v jejich kategorii hraje házená v jiných klubech a zemích,“ vysvětluje postoj trenérského týmů Pavel Tůma a pokračuje s hodnocením účasti v turnaji: „Procházeli jsme turnajem zápas od zápasu, aby si děti dokázaly zvyšovat sebevědomí každou dobrou akcí anebo vstřelenou brankou. Chtěli jsme, aby se všichni naučili radovat ze hry samotné a pochopily fakt, že bodový zisk není až tak důležitý. Odměnou jejich snahy nám byl vyrovnaný zápas s Plzní, kdy jen tyčka zachránila soupeřky od remízy, a pak hlavně výhra desetibranková výhra (18:8) nad Pardubicemi, kde jsme soupeřky jasně přehráli. Úplně nejlepším zápasem, i když se smutným koncem, pak bylo play out s Porubou. Porubská děvčata, a hlavně jejich levá spojka, měla výškovou převahu, přesto jsme dokázali odehrát vyrovnaný zápas, kdy jsme v poločase vedli o gól a ještě 7 minut před koncem drželi nerozhodný stav. S přibývajícími minutami však začaly ubývat síly a prohra o 3 branky byla na světě.“

Souhrn výsledků:

Pátek 19. 4.

  • Sokol Praha Vršovice - TJ Sokol Kobylisy II 11:17

  • HK Slovan Duslo Šala - Sokol Praha Vršovice 18:6

  • Sokol Praha Vršovice - Handball Zlatná na Ostrove 6:23

Sobota 20. 4.

  • HK Slavia VŠ Plzeň - Sokol Praha Vršovice 9:8

  • Kispest NKK - Sokol Praha Vršovice 27:8

  • Sokol Praha Vršovice - DHK Pardubice 18:8

Neděle 21.4.

  • Sokol Praha Vršovice - TJ Sokol Poruba 8:11

„Byli jsme naprosto nadšeni přístupem dětí a jejich snahou vyrovnat se soupeřkám. Během turnaje si všichni vyzkoušeli, jaké to je, přetavit věci naučené v trénincích do praxe. Společná radost z každého gólu, ale i povedené akce, byla odměnou nás trenérů, ale také skvělým rodičům, kteří nás doprovázeli celým turnajem a postarali se o skvělou kulisu při zápasech. Velice dojemnou tečkou za celým turnajem byl jejich dlouhotrvající potlesk, který nás opět přesvědčil o tom, že práce s dětmi má smysl a je třeba se jí poctivě věnovat i do budoucna,“ uzavírají hodnocení turnaje s velkou pokorou a poděkováním trenéři Monika Šmejkalová a Pavel Tůma.

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page