top of page

Vydařenou sezonu dorostenců hodnotí trenér Ondřej Tůma

Do soutěžního ročníku 2017/2018 jsme vstupovali s cílem potvrdit vzestupný trend, který se začal projevovat od začátku sezóny 2016/2017. Nastupovali jsme ve 2. lize mladších dorostenců, skupina Čechy. Jelikož jsme se i přes velký počet hráčů rozhodli postavit pouze jedno družstvo, narostla v týmu konkurence a hráči museli o svoje „místo na slunci“ bojovat také na trénincích. Díky vytížení hráčů ročníku 2001 v předcházející sezóně jsme byli na dorosteneckou úroveň házené plně připraveni. V létě jsme absolvovali kvalitní přípravu včetně soustředění v Rokycanech a doufali, že tréninkovou dřinu zúročíme také v mistrovských utkáních.

První dva domácí zápasy jsme zvládli ve velkém stylu, jenže pak přišlo venkovní utkání v Lounech. V tomto utkání jsme totálně propadli, hráli bojácně a po zásluze prohráli. Jednalo se o jediný zápas během celé sezóny, kdy jsme nemohli pomýšlet na zisk bodů. Naštěstí se nám podařilo zvládnout vršovické derby s Lokomotivou, pak ale následovala těsná porážka o 1 branku v Úvalech, kdy jsme se nedokázali vypořádat se soupeřovou hrou využívající pivota. Po dalších dvou vysokých výhrách jsme zajížděli do Šťáhlav, kde jsme v pohledném utkání zvítězili a vrátili se do boje o čelní příčky. Mimochodem, jsme jediným družstvem, které dokázalo za celou sezónu ve Šťáhlavech získat body. V posledních dvou utkáních se soupeři z konce tabulky dostali příležitost zahrát si také hráči, kteří se běžně na hřiště moc nedostali. Po podzimní části jsme drželi medailové příčky a ve skrytu duše doufali, že se dokážeme na jaře posunout na příčku nejvyšší.

V jarní části soutěže jsme měli těžší rozlosování, kdy jsme z deseti zápasů šestkrát hráli na palubovce soupeře. Z pohledu celkového umístění veledůležitý zápas v Náchodě jsme bohužel těsně prohráli (28:30), když se oba soupeři během utkání několikrát vystřídali ve vedení. Boj o první příčku jsme tak již neměli plně ve vlastních rukou. Díky zaváhání Náchoda v Lounech jsme se opět dostali do hry a „zápas o všechno“ jsme hráli doma se Šťáhlavy. Po celé utkání jsme si udržovali náskok několika branek, v koncovce soupeř mocně dotahoval a nakonec jsme byli rádi za bod. Doma jsme dokázali zdolat neoblíbené soupeře z Úval a Loun, s ostatními družstvy jsme si poradili bez větších problémů. K vytouženému prvnímu místu nám tak v konečném účtování chyběl pouhopouhý jeden bod...

Během sezóny jsme se opírali o hráče ročníku 2001, které vhodně doplňovali ostatní. Střelecky družstvo táhli Karel Šmejkal (150 branek), Václav Vodička (118 branek) a Jakub Chytil (94 branek). Celkově jsme za sezónu nastříleli 711 branek, což činí průměrně 35,5 branky na zápas. Větší počet hráčů na střídání nám umožňoval produkovat pohlednou házenou s rychlými přechody a kombinační hrou v útoku. V obranné fázi jsme se mohli spolehnout na oba dva brankáře (Josef Müller, Jakub Král), obranu řídili především Pavel Škarohlíd a David Kopecký. Naše družstvo mělo nejlepší obranu z celé soutěže (523 obdržených branek ve 20 zápasech), naopak jsme se stále potýkali s větším počtem ztrát míče. Největší nedostatek spatřujeme v herní disciplíně, kdy se hráči v určitých fázích utkání snažili o individuální akce, které neměly naději na úspěch. Celkově sezónu hodnotíme velmi kladně, i když ona pověstná „třešinka na dortu“ jí bohužel chyběla. Zároveň věříme, že hráči zúročí získané zkušenosti mezi staršími dorostenci, kam většina týmu pro příští sezónu přechází.

Naopak družstvo mladších dorostenců čeká v příští sezóně velký kus práce, jelikož z úspěšného týmu zůstávají pouze tři hráči ročníku 2002. Převážnou část družstva tak budou tvořit hráči ročníku 2003, pro které bude přechod do 2. ligy mladších dorostenců velkým skokem. Věříme však, že se nám při dostatečné tréninkové píli a snaze podaří také v příštím roce důstojně reprezentovat náš oddíl.

Trenéři Kryštof Konečný, Lukáš Pína, Ondřej Tůma

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page