top of page

Nováček soutěže v první lize obstál

Po podzimní části sezóny, kdy jsme herně obstáli ve všech zápasech kromě jediného domácího utkání (s Náchodem) a kdy jsme v druhé polovině i získali potřebné body jsme doufali ve zlepšení na jaře a potvrzení, že do první ligy patříme.

Bohužel, i když po skončení podzimu hráči tvrdili, jak je třeba poctivě přistoupit k zimní přípravě, tak skutečnost byla jiná. Zimní přípravu jsme většinu tréninků absolvovali v 8-10ti lidech. Poprvé jsme se sešli na hru až v týdnu před prvním mistrovským utkáním. První zápas jsme hráli na půdě první Litovle a zejména první poločas byl odrazem naší zimní přípravy a herně jsme propadli.

Další zápas jsme po téměř měsíční pauze jeli odehrát do Náchodu. Zápas jsme odehráli pouze v osmi lidech do pole a také jsme jej v závěru prohráli. I další zápas jsme hráli na půdě soupeře, a to v Hustopečích. Ani tam jsme nehráli z daleka to na co máme a výsledkem byla desetibranková porážka. K tomuto zápasu bohužel někteří hráči přistoupili tak, že jej je prostě potřeba odehrát a nikoliv vyhrát.

V prvním domácím utkání jsme přivítali Zlín a vzhledem k tomu, že jsme na podzim dokázali vyhrát na půdě soupeře, tak jsme očekávali první body. Místo toho přišel náš nejhorší zápas jara a další porážka.

Prohra přišla i v dalším kole na hřišti rezervy extraligového Jičína, který potvrdil, že doma neprohrává, a i když jsme hráli o poznání lépe než proti Zlínu, tak to nestačilo. Na hráčích už bylo vidět, že série porážek se podepisuje i na pohodě v týmu. Musíme konstatovat, že v tuto chvíli celý mančaft ukázal svou sílu, kdy jsme i nadále zodpovědně trénovali a věřili v obrat k lepšímu.

Ten se skutečně dostavil hned v následujícím domácím zápase. Především nesmírnou bojovností jsme dokázali porazit Bystřici pod Hostýnem, která nakonec skončila na třetím místě. Tím jsme si dokázali, že na to skutečně máme, a i když jsme v následujícím kole nestačili na celkově druhý Chodov, tak porážka o tři branky rozhodně nebyla ostudou.

Závěrečná dvě kola jsme odehráli s celky, které byli v tabulce pod námi a díky dvěma výhrám jsme se v tabulce posunuli na sedmé místo, s kterým můžeme být spokojeni.

Za jarní část je potřeba vyzdvihnout především ty hráče, kteří zodpovědně odtrénovali celou jarní část sezóny a je potřeba říct, že tito hráči ji i herně odtáhli a jsou velkou měrou podepsáni na celkovém umístění.

Jednoznačně je třeba říct, že v celé sezóně jsme doma ztratili čtyři body, a to v zápasech s Náchodem a Zlínem. I když je spokojenost s umístěním, tak rozhodně nejsme spokojeni s herním projevem, který by mohl být o dost lepší. Až když jsme začali trénovat jako celý tým tak byl vidět výkonnostní růst jak na nových hráčích, tak na celém družstvu. Doufejme, že příští sezónu odtrénujeme kvalitněji a tím se opět posuneme o kus dál.

Za trenérský tým mužů A Jan Pavlovský

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page