top of page

Hodnocení PHC 2018 z pohledu mladšího dorostu

Již tradičně na Velikonoce jsem se zúčastnili mezinárodního turnaje Prague Handball Cup 2018. Tento velmi oblíbený turnaj je dobrou konfrontací chlapců, kdy si mohou prověřit své schopnosti se zahraničními celky. Los nám přiřkl na základní skupinu domácí halu v Heroldových sadech a z trenérského hlediska nevypočitatelnou skupinu vzhledem nevědomosti k ostatním celkům.

V pátek 30.3 jsme měli naplánované 3 zápasy. V prvním zápase jsme se utkali s italským celkem. Bohužel jsme se absolutně nedostali do zápasového rytmu a zejména díky nedostatečnému nasazení jsme zcela zasloužené prohráli. Po rázné domluvě po prohraném zápase nastoupil do druhého utkání zcela "jiný" tým. S dánským celkem jsme odehráli velmi nadstandardní utkání a i přes viditelnou vyspělost soupeřů jsme mohli odejít se vztyčenou hlavou. K třetímu utkání jsme nastoupili proti českému celku a dokázali jsme poprvé bodovat po zodpovědném výkonu.

V sobotu 31.3. jsme dle vývoje v základní části nastoupili proti nejslabším celkům v naší skupině, dvě výhry byly tedy "pouze" povinností.

Výsledky základní části (MB10):

Sokol Praha Vršovice - Pallamano Secchia Rubiera (ITA) -> 15:20

TIK Taastrup (DEN) - Sokol Praha Vršovice -> 13:12

Sokol Praha Vršovice - HBC Olomouc 1966 (CZE) -> 20:16

Sokol Praha Vršovice - Hilsenheim (FRA) -> 15:3

JSG Sandhausen/Walldorf (GER) - Sokol Praha Vršovice -> 10:20

V neděli 1.4 jsme se v ranních hodinách utkali s chorvatským a dalším dánským celkem v Letňanech. Obě utkání se odehrála ve značném tempu. S chorvaty jsme drželi celý zápas krok a srazili nás do kolen pouze vlastní chyby. S dánským celkem jsme také odehrávali vyrovnané utkání, bohužel v posledních minutách zápasu byla kvalita soupeře větší.

Výsledky hlavní části (MB20):

RK Dubrava (CRO) - Sokol Praha Vršovice -> 13:11

Sokol Praha Vršovice - Skanderborg Handbold (DEN) -> 15:20

Celkový projev a přístup k jednotlivým dnům turnaje musím kladně hodnotit. I přes některé těsné prohry s papírově silnějšími soupeři jsme ve většině případech předváděli hru, kterou se prezentujeme celou sezonu. Zpětně nás pouze mrzí prohra v prvním zápase, která nás stála zřejmě přívětivější los v hlavní části. Pevně věřím, že si kluci z tohoto turnaje vezmou pouze pozitivní přístup do dalších tréninků a budou se maximálně snažit zlepšit své házenkářské dovednosti ku příkladu herní vyspělosti vítězi kategorie MB (a našeho soupeře ze základní části) TIK Taastrup. Rád bych touto cestou také poděkoval podpoře diváků, rodinných příslušníků a již tradičně obsáhlému fotoreportu od pana Šmejkala.

Sestava: Benda, Šmejkal, Škarohlíd, Novotný, Kopecký, Hančl, Chytil, Müller, Samman, Maleček, Vodička, Král, Matějašek, Jestříbek

Za mladší dorost trenér Lukáš Pína

Foto: Pavel Šmejkal

www.phc.cz

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page