top of page

První jarní body starších dorostenek jsou doma

První dva body v jarní části I. ligy starších dorostenek získala děvčata v sokolském derby v Písku. Chtěly jsme potvrdit relativně dobrý výkon ze zápasu se Slávií a také podzimní domácí výhru.

Domácí hráčky se dostaly v úvodu utkání do vedení, které držely až do 25. minuty. Našim holkám se do té doby několikrát podařilo přiblížit se na dosah. Náskok stáhly, ale pak udělaly zbytečnou chybu v obraně či neproměnily střeleckou šanci a všechna práce přišla vniveč – bylo to trochu jako na gumě, kdy se přibližujete, ale pak pružná látka zase trochu povolí. Poločasový remízový výsledek děvčatům bohužel unikl – posledních 6 útoků skončilo technickou chybou nebo neproměněnou šancí včetně sedmičky.

Začátky druhých poločasů nebývají doménou vršovických děvčat, ale tentokrát se podařilo soupeřky udržet na dostřel a naopak zaútočit na zisk bodů. Ke srovnání skóre došlo ve 41. minutě a od té doby na tom byly lépe naše holky. Domácí ale zabraly a pět minut před koncem byl stav 30:30. V úplném závěru měly i přes několik zbytečných technických chyb ale navrch Sokolky z Vršovic. Adéla Cibulková už dokázala pochytat všechny střely, a tak mohla v týmu po opravdu dlouhé době propuknout radost z vítězství.

Pochvalu zaslouží celý tým, střelecky se dařilo Adéle Suchomelové, dobrou obranou se po delší přestávce do týmu vrátila Karolína Pleskačová. Škoda neproměněných 3 sedmimetrových hodů, to by se stávat nemělo.

Sestava a branky: Cibulková (43%), Stojanovska - Ferusová 3, Senohrábková, Dlouhá, Sauerová 3, Pleskačová 3, Laštovičková M., Uhlířová 6/5, Suchomelová 9, Tománková 5, Lastovičková Kr. 2, Kadeřábková 2/1. Střelba 57%, soupeř 56%

Poslední prověrkou před blížícím se Prague Handball Cupem bude odložené domácí utkání s Astrou Praha, které se bude hrát v pátek 23.3. od 18:50 hod. v hale v Heroldových sadech.

Děkujeme fanouškům za podporu!

Za realizační tým Evženie Votinská

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page