top of page

Bojovný výkon st. dorostenkám na Slavii nestačil

Starší dorostenky po téměř měsíční přestávce odehrály další mistrovské utkání. Tentokrát vyrazily ve všední den ke svému vršovickému rivalu Slavii. Sestava na utkání se vzhledem k různým omluvám rodila těžce a k zápasu nakonec nastoupilo pouze 11 děvčat, z toho 4 mladší dorostenky.

Na podzim odehrály holky se soupeřkami dobré utkání, které ztratily až v závěru. Stejný cíl dostaly i nyní, i když bylo jasné, že to bude těžké.

Úvod zápasu byl celkem vyrovnaný, domácí lehce odskočily, ale nám se dařilo docela dobře bránit a v brance se v podzimní formě předvedla Adéla Cibulková. Jedinou vadou na kráse tak bylo neproměňování jasných brankových šancí. Tempo prvního poločasu bylo spíše procházkové, což nám vyhovovalo.

Přestávkové pokyny byly jasné – udržet pozornost, nedělat technické chyby, proměňovat šance, bránit. Slávistky ale trochu zvýšily tlak, zrychlily hru a na naší straně začaly hned v začátku přibývat technické chyby (za 7 minut jich bylo stejně jako za celý první poločas). Když se k tomu přidaly naše dvě neproměněné sedmičky domácí hráčky se uklidnily a získaly větší náskok, který udržely až do konce.

Holky předvedly bojovný výkon, škoda malého výpadku na začátku druhého poločasu, v úplném konci pak chybělo dost sil. Obrana fungovala celkem dobře, v útoku předvedly několik pěkných akcí, bohužel, ne všechny skončily brankou. S tím budeme muset něco udělat.

Sestava a branky: Cibulková (48%), Stojanovska - Uhlířová 8/6, Tománková 2, Sauerová 2, Laštovičková M. 1, Senohrábková, Laštovičková K. 1, Čaková 1, Dražanová 3, Suchomelová 3

Střelba 42%, soupeř 52%

K dalšímu zápasu jedou dorostenky v neděli 11.3. do Písku, který na domácím hřišti porazily, ale v tabulce je o dva body před námi.

Za realizační tým Evženie Votinská

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page