top of page

Vstup do jara starším dorostenkám nevyšel

Jako první z vršovických ligových týmů zasáhly do jarních odvet starší dorostenky. A to hned zostra dvěma zápasy ve čtyřech dnech. Během přestávky musely trenéři řešit zejména nízkou tréninkovou účast hráček, díky které bohužel nebylo možné sehrát žádné přípravné utkání.

Sokol Vršovice – DHK Baník Most 11:44 (3:20)

Vzhledem k žádosti soupeře bylo utkání s Mostem odehráno ve všední den, konkrétně ve čtvrtek 1.2. od 20:30 hod. Hosté byli určitě favority, jednak vzhledem ke zkušenostem, které jejich hráčky mají a také vzhledem k neúplné sestavě domácích. Přesto bylo cílem odehrát zápas se ctí a nepustit soupeřky do rychlých brejků.

Úvodní minuty nevypadaly špatně, ale postupem času se Most dokázal jasně prosadit a ve druhé polovině prvního poločasu bylo v podstatě po zápase. Naše hráčky měly problémy hlavně v útoku, když už se dokázaly prosadit do zakončení, počínaly si v něm velmi naivně a nedůrazně. Důkazem toho jsou i 4 neproměněné sedmimetrové hody. Poločasový výsledek byl ze strany domácích hráček velmi tristní. O jasném debaklu rozhodlo prvních 5 minuty druhé půlky, kdy holky dokázaly vyrobit 4 technické chyby a nechaly soupeřky lehce skórovat z trháků. Mírně zlepšený výkon v poslední části hry nestačil, i vzhledem k množství technických chyb, ani na kosmetické upravení konečného výsledku.

Sestava a branky: Cibulková (25%), Zemancová (30%) - Ferusová 1, Pádivá 1, Dlouhá, Uhlířová 2, Tománková 2, Sauerová 3, Janoušková, Laštovičková M. 1, Senohrábková, Laštovičková K. 1, Krunclová

Střelba 26%, soupeř 73%

Sokol Vršovice – DHK Pardubice 30:32 (16:15)

V neděli 4.2. pak čekala dorostenky odveta za velmi nevydařené utkání v Pardubicích, které v prosinci podtrhlo špatné podzimní výkony týmu.

První poločas byl vyrovnaný, útoky převažovaly nad obranou, svůj den neměly brankářky. Jakékoli odskočení ve skóre v prospěch domácích dokázaly soupeřky hned smazat, příp. otočit ve svůj prospěch. Přesto si naše děvčata mohla připsat poločasové vedení a stále myslet na zisk tolik potřebných bodů.

Ve druhé části hry naše holky získaly několikrát vedení o „tři“, ale pokaždé se bohužel opakovala situace z prvního poločasu a jasná reakce Pardubic, že i ony o další zisk bodů opravdu stojí. Domácí se snažily prosazovat zejména z pozice spojek, úspěšná byla tentokrát i křídla, a to vše přineslo ve 23. minutě vedení 29:26. Místo pečlivé hry v útoku i v obraně bohužel přišly technické chyby, nedůrazná a špatná střelba, neproměněný sedmimetrový hod i tutovka ze šestky. Hosté ucítili šanci a během tří minut skóre otočily ve svůj prospěch. Jiskřičku naděje na úspěch vykřesala branka z levého křídla, avšak dvě proměněné sedmičky Pardubic, a naopak technické chyby na druhé straně, nakonec rozhodly o výhře soupeřek. Holky předvedly určitě lepší a bojovnější výkon než v zápase s Mostem, i než ve valné části podzimních zápasů, ale tentokrát to prostě ještě na úspěch nestačilo.

Sestava a branky: Cibulková (30%), Zemancová - Ferusová 3, Uhlířová 8/2, Tománková 3, Sauerová 3, Janoušková 1, Laštovičková M. 3, Senohrábková, Laštovičková K., Suchomelová 9

Střelba 55%, soupeř 70%

Tým má nyní čas pořádně potrénovat, tak věřme, že se to podaří. Další zápas čeká holky až 4. března doma s Astrou a pomalu nám začíná téci do bot.

Děkujeme všem fanouškům za podporu na prvních jarních zápasech.

Za realizační tým starších dorostenek: Evženie Votinská

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page