top of page

Starší žačky se zúčastnily Mikulášského turnaje v Mostě

Starší žákyně za sebou mají poslední akci letošního roku. O víkendu se tým (v bohužel stále nekompletní sestavě) zúčastnil Mikulášského turnaje v Mostě.

Už vstup do turnaje se nám nepodařil, když jsme v prvním utkání svou velmi nedisciplovanou obranou pustily soupeřky z Pardubic do jasného vedení, které si bez problémů udržely, a tak jsme v prvním zápase podlehly 11:15.

V druhém utkání jsme měly poměřit síly s týmem Kynžvartu, který nám bude protivníkem v následujícím kole ŽL. Bohužel, u nedisciplinované obrany jsme zůstaly, a navíc se přidala i střelecká smůla, a tak jsme prohrály děsivým, ale zaslouženým výsledkem o devět branek 7:16.

Přestřelku jako na divokém západě přinesl zápas s Mělníkem. Za hrací čas 1x20 minut se nastřílelo dohromady 43 branek. To asi jasně vypovídá o tom, jak vypadaly obrany na obou stranách. K naší radosti jsme v dramatickém závěru uhájily celozápasové vedení a zvítězily 22:21.

Opravdu velmi hezké a kvalitní utkání jsme pak odehrály v pátek večer v našem posledním zápase tohoto dne. Perfektně šlapající obrana a vydařený útok nám v 15. minutě přinesli vedení 10:5. Jenže se hrálo minut 25... trocha smůly a pár nepřesností nám přineslo porážku o jedinou branku obdrženou v posledních vteřinách. 11:12.

Další jednobrankovou prohru jsme si pak přidaly v sobotu v poledne v prvním sobotním utkání. V tom jsme opět narazily na soupeře ze Slovenska, tentokrát na tým Stupavy. Opět ve velmi nekoncentrovaném utkání jsme si nechaly utéct celozápasové vedení a opět posledních 5 minut rozhodlo a odnesly jsme si porážku 7:8.

Co však bylo vrcholem všeho byl zápas v sobotu odpoledne. V tomto utkání jsme narazily na tradičního soupeře z pražských Kobylis. V posledním utkání minulý týden v ŽL jsme si vybojovaly po hezkém a vyrovnaném utkání třígólovou výhru. Kobyliské holky se však do Mostu dostavily ve velmi oslabené sestavě, a tak předzápasové prognózy předpovídaly jasný výsledek. Vstup do zápasu se nám povedl, vypadalo to, že bude rozhodnuto. Jenže nebyl by to sport, nebyla by to házená a nebyly bychom to my, kdybychom z toho nedokázaly udělat drama. V závěru zápasu se projevila kobyliská houževnatost a snad i sokolská solidarita našich holek a zápas doklouzal do finálního výsledku 8:8. A to jsme vlastně vyhrály bod, protože v poslední vteřině po krásné individuální akci netrafila kobyliská střední spojka branku...

Třetí jednogólovou porážku za turnaj nám přinesl nedělní zápas o 9. místo proti HC Plzeň. Opět jsme jasně vedly, opět jsme nezvládly posledních 5 minut a opět jsme v posledních vteřinách dostaly branku - tentokrát na 10:10. A protože se hrálo o umístění, následovala série tří 7m hodů. Po první sérii byl stav na sedmičky 3:3. Rozhodla nakonec až naše šestá neproměněná střela. Sedmičkový rozstřel je sice především o pevných nervech, ale také o štěstí, a to se tentokrát přiklonilo na stranu plzeňských.

V celkovém součtu jsme tedy vybojovaly pouhé tři body ze 7 utkání. Máme tedy jednu výhru, jednu remízu a 5 proher. Ovšem vezmeme-li v potaz, že 3 z 5 porážek byly o branku, nezní to nakonec tak špatně.

Do lednových bojů v ŽL je bezpodmínečně nutné zlepšit obranu a dostat na hřiště víc (někdy spíš "alespoň trochu") zápalu a chutě po vítězství.

Negativní prvky po výkonech asi převažují, ale i tak je třeba vypíchnout velká pozitiva. A to třeba fakt, že všechny hráčky začaly střílet a všechny si daly gól. Bezvadně funguje střelba z dálky, a to především v podání Aničky Otteové a Míši Brezové, které shodně nastřílely 22 gólů. Zdatně jim střelecky sekundují také Klára Jarošová s Adélou Zemanovou, které nastřílely také stejný počet branek a to 15.

Pomalu ale jistě začínáme také spolupracovat s pivotem, což nám do teď dělalo velké problémy - i když vyhráno ještě nemáme. Ale největší plus vidím, a vážně mi z toho až srdíčko plesá, je velmi patrné zlepšení služebně nejmladší účastnice Julči Kmentové. Střelba ještě není zcela dokonalá (jednou to tam ale přece jen spadlo!), ale Julča si zaslouží obrovskou pochvalu za to, že se nebojí a "chodí do toho" a především za výbornou obranu!

Ještě je také třeba pochválit Lucku Brdkovou, která musela v několika zápasech zastoupit naší jedinou brankářku Aničku Kantorovou (která si ovšem za předvedené výkony zaslouží také velkou pochvalu), kterou trápí problém s kolenem. Lucka, ač s velkou nevolí, se role zaskakující brankářky zhostila na jedničku.

A poslední, co zmíním a z čeho mám vážně radost je bezva parta, kterou holky tvoří a jejich (v podstatě) bezproblémové chování, což nám všem umožňuje si turnaje užít i mimo hřiště :).

Sestava a branky celkem: Kantorová - Brezová 22, Brdková 1, Šillerová 1, Bartůňková 5, Haisová 1, Jarošová 15, Zemanová 15, Kmentová 1, Lintymerová 2, Otteová 22

Teď nás čekají poslední tréninky letošního roku a pak hned z kraje ledna turnaj v Třeboni (5.-6.1.), který bude poslední zkouškou před druhým kolem ŽL, které odehrajeme 13. ledna ve Františkových lázních.

Za celý tým starších žákyň mi dovolte popřát všem příznivcům vršovické házené krásné a pohodové Vánoce, pořádný odpočinek a vykročení do nového roku pravou nohou. Pevně věřím, že i v roce 2018 budete s námi a že my se vám budeme odměňovat hezkými výkony. Hlavně nám všem ale přeji, aby se nám vyhýbala zranění, zdraví, aby sloužilo a aby nás házená všechny stále bavila a dělala nám radost. 😊

Za realizační tým Karolina Kuprová

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page