top of page

Historicky první body z 1. ligy mužů jsou doma

Na celodenní výlet do Zlína jsme vyrazili společně s ženami a dorostenkami, které hrály v Otrokovicích. Ještě před naším zápasem jsme tak shlédli smolnou prohru žen a pak už se přesunuli do Zlína na náš zápas. Domácí, kteří byli před sezónou pasováni na jednoho z favoritů soutěže, byli před zápasem s jedním bodem v tabulce těsně nad námi. Pro nás opět výzva zahrát dobrý zápas a samozřejmě se poprat o výhru.

Vstup do utkání nebyl úplně přesvědčivý, udělali jsme několik chyb a hned v prvním útoku neproměnili dvě šance. Domácím se ale také nepodařilo skórovat a my jsme se následně dostali do vedení. Za výborně fungující obranou slušně chytal Michal Rajdl a od páté minuty první půle jsme převzali otěže utkání. Až do 25 minuty jsme hráli možná naši nejlepší házenou v první lize, a i když tam samozřejmě chyby byly, tak výsledkem bylo jasné vedení 13:7. Pak bohužel přišla naopak hluchá pětiminutovka, kde jsme domácím dovolili snížit na poločasových 11:13.

Hned v úvodu druhé půle domácí srovnali na 13:13 a pak začala přetahovaná o každý gól. Je třeba říct, že i když bylo utkání v druhé půli několikrát vyrovnané, tak jsme domácí ani jednou nepustili do vedení. Naposledy se utkání vyrovnalo šest minut před koncem na 22:22. Pak jsme čtyřmi brankami v řadě rozhodli o tom, že tentokrát už si výhru vzít nenecháme a nakonec si ze Zlína odvážíme zasloužené vítězství 27:23.

Celý tým musím pochválit za bojovnost a za to, jak jsme se poprali se zraněním několika hráčů v průběhu utkání. Zvláštní pochvalu pak zaslouží střední blok v obraně Lukáš Pína s Filipem Bradáčem, kteří odehráli výborné utkání. Filip k tomu přidal i velmi dobrý výkon v útoku a byl ve Zlíně naším nejlepším hráčem. Opět jsme se mohli spolehnout i na Pavla Holase, který přidal své nejlepší střelecké představení a zatížil konto domácích osmi brankami.

Sestava a branky: Červenka Tomáš, Rajdl Michal - Holas Pavel 8, Bradáč Filip 6, Metlička Jakub 5, Bednář Jan 2, Bláha Petr 2, Kuklík Ondřej 1, Pícha Jiří 1, Konečný Kryštof 1, Faltejsek Tomáš 1, Sauer Lukáš, Motejl Filip, Pína Lukáš

I když jsme odehráli slušný zápas, tak pořád jsme udělali příliš mnoho technických chyb a ani střelecká úspěšnost některých hráčů rozhodně neměla ligové parametry. I přes vítězství je tak potřeba nadále pracovat a rozhodně máme co zlepšovat. Výsledek je také potřeba potvrdit, a to můžeme hned v následujícím utkání, kdy k nám tuto sobotu přijede rezerva extraligového Jičína.

Za realizační tým Jan Pavlovský

Foto: Jaroslav Pavlík/ HC Zlín - Celá fotogalerie ZDE.

Štítky:

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page