top of page

Ženské "áčko" ve čtvrtfinále Českého poháru

Ženy "A" mají za sebou mají náročný, ale velmi úspěšný týden. Nejprve na Den české státnosti odehrály osmifinálové utkání Českého poháru žen. Našim ženám do této fáze turnaje los určil účastníka MOLligy DHC Plzeň. Soupeře naše házenkářky zaskočily svou houževnatostí a chutí, z tohoto utkání nakonec vyšly vítězně a zajistily si tak účast ve čtvrtfinále.

V neděli pak přidaly další dva body do tabulky první ligy žen, když jako první letos přemohly házenkářky z Kunovic.



Trenér Jan Salač hodnotí obě utkání.

Sokol Vršovice "A" - DHC Plzeň 28:27

„Po velice nevydařeném utkání v Mostě nás v osmifinále ČP čekal v domacím prostředí soupeř z ligy nejvyšší. Naším cílem bylo hlavně sami sobě dokázat, že házenou umíme, a že na výpadek, který nás čekal v Mostě, můžeme zapomenout. S vidinou toho, že nemůžeme nic ztratit, holky hrály uvolněně, bez zábran a od prvních minut viditelně v pohodě.

I když by se v utkání daly najít chyby, nebylo jich tolik a po většinu hrací doby jsme se drželi v mírném vedení. Holky bojovaly o každý míč. Vcelku jednoduše se prosazovaly proti postavené obraně, a když v závěru Kája chytla několik důležitých střel (včetně sedmiček), začalo se rýsovat obrovské překvapení.

Ovšem drama to bylo do posledních vteřin. V posledních 5 minutách se náš až čtyřbrankový náskok rozplynul a nejtěsnější vítězství jsme museli uhájit až v posledních vteřinách v obraně.


Pak už však mohly nastat nefalšované oslavy. Nikdo asi nevěřil, že by mohlo být něco podobného možné, ale sport už je takový.“


Sestava a góly: Kuprová, Paulová - Ferusová (2), Jelínková Líbalová (6), Rezlerová, Jarošová, Zemanová (4), Večeřová, Tučková (2), Brdková, Pánková (4), Suchomelová (4), Švůgrová (2/2), Cajsková (2), Slabá (2)



Sokol Vršovice "A" - SHK Kunovice 34:28


„Po postupu v ČP jsme doma nastoupili k ligovému utkání proti dosavadnímu lídru tabulky. Tým Kunovic zatím neztratil ani bod, bylo nutné se nenechat ukolébat čtvrtečním dorým výkonem proti Plzni a dát do zápasu všechno.


Do utkání jsme vstoupili velice dobře a hned si vytvořili mírný náskok. Holky udržovaly rychlé tempo utkání a snažily se o rychlý útok a druhou vlnu RÚ. V postupném útoku se dokázal tým prosadit ze všech postů a v průběhu druhého poločasu se tak dostat na rozdíl deseti branek.


V poslední čtvrtině utkání jsme ovšem lehce polevili a soupeř dokázal, že jeho kvality jsou nesporné a snížil na konečných 34:28.“


Sestava a góly: Kuprová, Paulová - Ferusová (5), Jelínková Líbalová (7/3), Jarošová (2), Zemanová (3), Večeřová (1), Tučková (1), Brdková (1), Pánková (2), Suchomelová (6), Švůgrová (2), Slabá (4/2)




„Za obě utkání si holky zaslouží pochvalu a už teď se těšíme na nedělní cestu do Chebu.“


Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
bottom of page